Layla Jane, een 18-jarige die zich als tiener identificeerde als transgender voordat ze haar ontgroeide, is van plan om het ziekenhuissysteem en de zorgverleners die betrokken zijn bij haar medische transitie aan te klagen, volgens een intentieverklaring van zijn advocaten.

Artsen dienden geslachtshormonen en een dubbele borstamputatie toe aan Jane tussen de 12 en 13 jaar zonder de juiste beoordeling en behandeling van haar psychische problemen. als gevolg naar de brief. Zijn advocaten bij LiMandri en Jonna LLP eisen schadevergoeding in verband met een lange lijst van fysieke schade die naar verluidt is veroorzaakt door de medische overgang, waaronder verminking, een permanent geaccentueerde stem, toegenomen gezichts- en lichaamshaar, slecht ontwikkelde geslachtsorganen en mogelijke onvruchtbaarheid. (GERELATEERD: ‘Horrifying’: een groot deel van de kinderen die geslachtsveranderingen doormaken, is eigenlijk autistisch, zeggen experts)

Naast problemen met de genderidentiteit heeft Jane volgens de brief last van sociale angst, depressie, lichaamsdysmorfie, eetstoornissen, pestproblemen, gedragsstoornissen, symptomen van manie en suïcidale ideeën. Ze begon zich op 11-jarige leeftijd als transgender te identificeren; Artsen van het Kaiser Permanente-ziekenhuissysteem vertelden haar aanvankelijk dat ze pas op haar zestiende in aanmerking kwam voor hormonen, maar haar zaak werd later overgedragen aan drie andere artsen die haar volgens de brief “onmiddellijk” goedkeurden voor hormonen en een dubbele borstamputatie.

De artsen hielden opzettelijk en kwaadwillig belangrijke informatie achter voor de patiënte en haar ouders, waaronder het gebrek aan klinisch onderzoek ter ondersteuning van behandelingen voor geslachtsverandering bij kinderen, de uitval van 80-90% van kinderen die denken dat ze transgender zijn, en de aanzienlijke kans op spijt. volgens de advocaten van Jane. Ze suggereerden ook aan de ouders van Jane dat als hun dochter geen medische overgang zou krijgen, ze waarschijnlijk zelfmoord zou plegen, een ervaring die door velen werd gedeeld. ander detransitionairen.

Een andere detransitioner, Chloe Cole, klaagt Kaiser Permanente aan wegens geslachtsveranderende procedures die ze als tiener heeft uitgevoerd en waar ze nu spijt van heeft. Cole zei ook dat doktoren haar ouders hadden verteld dat ze een hoog risico op zelfmoord liep als ze niet zou overstappen en haar psychische comorbiditeit zou aanpakken.

Kaiser Permanente reageerde niet op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.