Het energienet van de San Francisco Bay Area kan de overgang naar elektrische apparaten mogelijk niet aan, hebben experts aan de Daily Caller News Foundation verteld, nu de regionale toezichthouder begint met het uitfaseren van aardgasovens en waterverwarmers.

Bay Area Air Quality Management District Raad van Bestuur stemmen Woensdag om regels goed te keuren die de verkoop en installatie van aardgasovens langzaam zullen afschaffen ten gunste van “groene” elektrische kachels. Regelgevers hebben hun bezorgdheid geuit dat aanhoudend gebruik van aardgas zal leiden tot verhoogde niveaus van stikstofoxiden, zure regen, smog en een verhoogd risico op astma, maar deskundigen vrezen dat het elektriciteitsnet de verandering mogelijk niet aankan omdat meer apparaten zijn aangesloten omhoog. (GERELATEERD: ‘Klimaatidealisme ontmoet realiteit’: groene stroom kan niet voldoen aan de vraag naar elektriciteit wanneer dit het meest nodig is)

“Overdag is het prima, maar tijdens de koude kiekjes tijdens de hittegolven hoor je al over tekorten. Je hoort de gouverneur een paar maanden geleden zeggen: sluit alsjeblieft je elektrische voertuigen niet aan tussen vier en negen, want het netwerk zou we kunnen het niet aan. En daar staan ​​we nu. Je begint dus al tekenen van vermoeidheid te zien. En het wordt alleen maar erger als we op dezelfde weg doorgaan.” Wayne Winegarden, hoofdonderzoeker en directeur van het Center for Medical Economics and Innovation van het Pacific Research Institute, vertelde de Daily Caller News Foundation.

Het elektriciteitsnet van de Bay Area is berucht vanwege de frequente stroomuitval, met een gedocumenteerde geschiedenis van stroomuitval.

In 2022, de democratische gouverneur van Californië. Gavin Newsom vroeg via de California Independent System Operator aan alle inwoners om tussen 16.00 uur en 21.00 uur het gebruik van elektrische voertuigen te verminderen, aangezien de temperatuur de driecijferige cijfers bereikte en het elektriciteitsnet begon te haperen. Een week na het verzoek kondigde Californië plannen aan om de verkoop van nieuwe auto’s op gas te verbieden, waardoor het netwerk nog meer onder druk zou komen te staan.

“Het is niet te doen,” zei Winegarden. “De cijfers tellen niet zo snel op, je vraag naar elektriciteit zal de productiecapaciteit overschrijden. En dat is ervan uitgaande dat we nog steeds 30% van onze elektriciteit uit andere staten importeren.

De Bay Area heeft een geschiedenis van stroomuitval en in maart zorgden wijdverspreide stroomuitval ervoor dat 140.000 PG&E-klanten in Santa Clara County zonder stroom kwamen te zitten na een storm. als gevolg naar ABC 7. Enkele dagen later gingen de storingen door, waardoor het centrum van Los Altos “vrijwel” gesloten bleef.

In juni 2000 kwamen door stroomuitval 97.000 Bay Area-klanten zonder stroom te zitten, terwijl de voormalige gouverneur Gray Davis riep de noodtoestand uit vanwege frequente black-outs in 2001; In maart zorgden black-outs ervoor dat 1,5 miljoen klanten zonder stroom kwamen te zitten en twee maanden later vielen nog eens 167.000 klanten zonder stroom, volgens ABC 7.

“Klimaatbeleid is een dubbele klap voor elektrische betrouwbaarheid”, vertelde Ben Lieberman, senior milieubeleidsmedewerker bij het Competitive Enterprise Institute, aan DCNF. “Aan de ene kant stappen we af van betrouwbaardere basislastbronnen zoals steenkool en aardgas. We ondersteunen ook geen kernenergie. We vervangen ze door wind en zon, die met tussenpozen optreden. En tegelijkertijd, we vergroten de vraag naar elektriciteit door zowel transportmiddelen als huishoudelijke apparaten af ​​te schaffen van andere brandstoffen zoals benzine en diesel voor auto’s en aardgas voor waterverwarming en fornuizen.

Fernando Gaytan, een advocaat van de milieugroep Earthjustice, die pleitte voor de nieuwe regels, is van mening dat het verbod positieve gevolgen voor de gezondheid van de bewoners zal hebben. als gevolg bij KQED.

“Terwijl we het hebben over twee basisapparaten die velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen in onze huizen, hebben ze enorme implicaties, niet alleen vanuit het oogpunt van emissies, maar ook vanuit het oogpunt van de volksgezondheid”, verklaarde hij.

Bill Olson, inwoner van Bay Area, zei volgens KQED dat de regels de gezondheid van zijn nakomelingen beschermen.

“Ik ben hier omdat ik een 18 maanden oude kleinzoon heb die al een inhalator gebruikt,” zei Olson. “Deze regels zijn toekomstgericht. Ik dring er bij de gemeente op aan om mijn kleinzoon en alle jongeren te helpen.

Regelgevers hebben verhoogde niveaus van stikstofoxiden genoemd die zouden kunnen leiden tot zure regen, smog en een verhoogd risico op astma als de belangrijkste reden voor de overgang, maar Lieberman noemt die studies “problematisch”.

“Ze zijn zeer nauw verbonden met klimaatgroepen. Ik denk heel duidelijk dat dit slechts een mengelmoes van redenen is om zich op fossiele brandstoffen te richten, maar de echte grondgedachte is klimaatverandering”, zei hij.

“Het is gewoon te handig. Plots vonden ze dit. Ondertussen, weet je, zou je denken dat er al die tijd iets aan de hand was, je zou deze uitbraak jarenlang hebben zien ontstaan”, bevestigde Winegarden.

De regering-Biden heeft gezinspeeld op een landelijk verbod op kooktoestellen op gas. Een groeiend aantal staten en steden overweegt ook het verbod, waarbij wetgevers in Minnesota in februari wetgeving hebben ingevoerd om staatsregulatoren in staat te stellen de energiecode te wijzigen.

De stad Eugene, Oregon kondigde in februari een verbod aan en New York overweegt momenteel een verbod over de gehele staat.

De president van de American Energy Alliance, Thomas Pyle, gelooft dat de Californische regering deze mandaten doorgeeft aan niet-gekozen functionarissen om eventuele terugslag te voorkomen, zei hij tegen de DCNF.

“Ze namen gewoon hun toevlucht tot het verbieden van dingen door onze keuzes weg te nemen en ons te dwingen ons te conformeren aan hun agenda, die in feite zal proberen hun doel met geweld te bereiken, in plaats van te proberen ons ervan te overtuigen dat we moeten handelen zoals zij willen. Het is aan ons. Hij zei: “Ze verpanden het aan niet-gekozen bureaucraten die de beslissingen voor hen nemen, zodat ze de kiezers niet hoeven te confronteren in het geval van een terugslag.”

“Voor de rijken en de elite is het onbelangrijk, maar voor de rest van ons is het ontwrichtend, kostbaar en onnodig”, vervolgde hij.

Newsom en de raad van bestuur van het Bay Area Air Quality Management District reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van de DCNF om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.