vertegenwoordiger Republikeins. van Indiana Jim Banks verwierp recente opiniepeilingen over de term “wakker” in een interview dat vrijdag werd gepubliceerd.

A recente enquête van de term toonde aan dat de meeste Amerikanen het woord niet in een negatieve connotatie zien. Volgens een opiniepeiling van USA Today/Ipsos denkt 56% van de Amerikanen dat wakker zijn betekent “op de hoogte zijn, opgeleid zijn en zich bewust zijn van sociale onrechtvaardigheid”. Negenendertig procent denkt dat de term betekent “geïnformeerd en opgeleid zijn en zich bewust zijn van sociale onrechtvaardigheden”.

Dat betekent echter niet dat mensen wakker willen worden genoemd. Uit dezelfde peilingen blijkt dat Amerikanen verdeeld zijn over de vraag of de term een ​​belediging of een compliment is, waarbij 40% zegt dat het een belediging is en 32% zegt dat het een compliment is.

Banks, die zit als leider van het Huis “Anti-Woke Caucus” gezegd Semafor op vrijdag, hij denkt dat de resultaten van recente peilingen niet het sentiment weerspiegelen dat hij weerspiegeld ziet door zijn kiezers.

“Er is geen peiling voor nodig om mijn kiesdistrict te kennen”, zei hij tegen de outlet.

Banks zei in het interview dat de term ontwaakt indruist tegen het concept van de “Amerikaanse droom” en de waarden van kleurenblindheid die worden verdedigd door Dr. Martin Luther King Jr. Hij bracht de ideologie ook in verband met initiatieven op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie (DEI) binnen de federale overheid, inclusief het leger.

“Wat is de kosten-batenanalyse van een directeur diversiteit bij het National Institute of Health, het Pentagon of het ministerie van Binnenlandse Zaken? Wat betekent dat? Hoe ziet dat eruit? Ik weet het niet,” vertelde hij de uitlaat.

Banken richtte de “Anti-Revival Caucus” op in januari, met als doel de ideologie van de federale regering uit te roeien. In januari riep Banks op tot de afschaffing van Executive Order 13985, die federale agentschappen zou verplichten een “actieplan voor eigen vermogen” op te stellen. Hij riep ook op tot de stopzetting van de ideologiefinanciering van het ministerie van Defensie en het hoger onderwijs en tot meer toezicht op ‘wakkere’ bedrijven.