De democratische gouverneur Gretchen Whitmer van Michigan beschuldigde de Republikeinse gouverneur. Ron DeSantis uit Florida voor het gebruik van “Kremlin”-praatpunten en het bagatelliseren van de “illegale” invasie van Oekraïne in Rusland.

“Ik ben geen geopolitieke expert, maar ik zeg dit, ik denk dat het echt gevaarlijk is als politici taal gebruiken die uit het Kremlin komt”, zei Whitmer in een fragment uit een interview met de presentator. MSNBC Jen Psaki die speelde Vrijdag. “Het lijdt geen twijfel dat door het een territoriaal geschil te noemen, de Russische invasie, de illegale Russische invasie van Oekraïne, wordt ondermijnd en geminimaliseerd. En een staat met zo’n robuuste Oekraïense bevolking is beledigend, woedend en ik denk dat het echt gevaarlijk is.” voor onze nationale veiligheid. (GERELATEERD: ‘Alle schieten moet stoppen’: Trump roept op tot vrede in het conflict in Oekraïne, zegt dat het Pentagon moet worden herzien)

SHOW:

De opmerkingen van Whitmer kwamen kort na de reactie van DeSantis vragen over de oorlog in Oekraïne van Fox News-presentator Tucker Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller News Foundation. Voormalig president Donald Trump, voormalig vicepresident Mike Pence, zakenman Vivek Ramaswamy, Republikeinse gouverneurs. Kristi Noem uit South Dakota en Greg Abbott uit Texas beantwoordden ook de vragen van Carlson, terwijl voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley de vragen van Carlson beantwoordde via een verklaring op dinsdag.

“Hoewel de Verenigde Staten veel vitale nationale belangen hebben – het beveiligen van onze grenzen, het oplossen van de paraatheidscrisis binnen ons leger, het bereiken van energiezekerheid en onafhankelijkheid, en het verifiëren van de economische, culturele en militaire macht van de Communistische Partij van China – raken meer verstrikt in een territoriaal geschil tussen Oekraïne en Rusland is niet een van hen, “zei DeSantis, als gevolg bij Carlson. “De virtuele ‘blanco cheque’ financiering van dit conflict door de regering Biden ‘zolang als nodig is’, zonder gedefinieerde doelen of verantwoording, leidt de aandacht af van de meest urgente uitdagingen van ons land.”

Rusland viel op 2 februari Oekraïne binnen. 24, de lancering van een massale aanval in het laatste land. De Verenigde Staten hebben meer dan $ 100 miljard aan hulp naar Oekraïne gestuurd en kondigden in januari aan dat het 31 M1 Abrams-hoofdgevechtstanks zou sturen na de aankondiging in december dat een grond-luchtraketbatterij MIM-104 Patriot aan dit land zou worden geleverd land. .

Het Internationaal Strafhof (ICC) heeft vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin wegens oorlogsmisdaden die verband houden met de vermeende handel in Oekraïense kinderen.

Een woordvoerder van DeSantis weigerde commentaar te geven na een DCNF-verzoek.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.