Een wetsvoorstel in Kentucky dat geslachtsveranderingen bij kinderen verbiedt, gaat naar het kantoor van de Democratische gouverneur. Andy Beshear na urenlang debat op donderdag.

Het wetsvoorstel, dat geslachtsveranderende operaties voor minderjarigen verbood, had een weinig kans van assists, maar werd op het laatste moment gecombineerd met Senaatswet 150die verboden scholen verplichten van leraren om “voorkeursvoornaamwoorden” te gebruiken en ouders te informeren over de geslachtsverandering van een kind. De rekening was verleden met net genoeg tijd voor de wetgevende macht om een ​​mogelijk veto van de democratische gouverneur van de staat terzijde te schuiven, meldde Yahoo. (GERELATEERD: Het Pentagon is ‘actief aan het werk’ om artsen te vinden die hormonen en puberteitblokkers zullen verstrekken aan kinderen van Amerikaanse militairen in het buitenland)

Snikkend nadat het wetsvoorstel was aangenomen en republikeinse manoeuvres op het laatste moment, democraat Rep. Josie Raymond aan de kaak gesteld De wetgeving. “Ik schaam me en ik ben ontzet en ik ben bang”, zei ze, meldde WLKY.

Voormalig Republikeinse vertegenwoordiger van de staat. Jerry Miller getuigde woensdag dat zijn “7-jarige” kleinzoon door de rekening zou worden bedreigd.

“HB 470, toen ik me realiseerde dat het een kans had om te slagen, ook al beperkte het de rechten van ouders, het is nu persoonlijk geworden omdat mijn 7-jarige kleinzoon er direct door zou worden getroffen,” zei Miller. “Als grootvader van twee meisjes was ik heel blij toen ik hoorde dat mijn dochter zwanger was van een jongen. Ik dacht aan alle dingen die we samen zouden doen, zoals voetballen. Het is gewoon niet mijn realiteit.”

De Republikeinse senator Stephen Meredith beschuldigde de Democraten die tegen de rekening waren van hypocrisie.

“Ik vind het zo hypocriet dat mensen dit kunnen doen voor deze wetgeving, maar 50 jaar Roe v Wade over het hoofd kunnen zien, waarbij 63 miljoen onschuldige baby’s zijn omgekomen, dus spreek me niet de les over zorgzame kinderen terwijl je openlijk het doden van onschuldige kinderen steunt”, zei hij. Meredith, WKYT gemeld.

Democratische senator Karen Berg belde de rekening“absolute, opzettelijke en opzettelijke haat.”