Congreslid Adam Schiff heeft Fox News-presentator en mede-oprichter van Daily Caller, Tucker Carlson, beschuldigd van liegen over 1 januari. 6 op Joy Reid’s The ReidOut Thursday.

In februari gaf de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, Carlson exclusieve toegang tot meer dan 41.000 uur aan beeldmateriaal van de rel in het Capitool op 6 januari 2021. op 1 januari. 6 Gevangene Jacob Chansley, bekend als “QAnon Shaman”, in de zalen van het Congres. Chansley zit momenteel een gevangenisstraf van 41 maanden uit wegens onlusten, belemmering van het officiële proces en het betreden van en verblijven in een gebouw waarvoor beperkingen gelden. De video leek ook de Republikeinse senator te laten zien. Josh Hawley wordt door de zalen van het Congres begeleid, nadat de commissie van 6 januari beweert dat hij op beelden van relschoppers op de vlucht was. (GERELATEERD: Joy Reid noemt ‘Twitter Files’ Journos ‘Shills’ voor Elon Musk’s censuur ‘Story’)

“Het laat gewoon zien hoe de president bereid is om niet alleen de waarheid op te offeren, maar ook de veiligheid van de instelling waarvan hij nu president is om in de gunst te komen bij de meest extreme leden van zijn conferentie”, zei Schiff.

“Het is zo belangrijk om deze beelden te blijven tonen, want Tucker Carlson gebruikt deze megafoon om te liegen en liegen en liegen tegen het Amerikaanse volk”, vervolgde hij. “En zoals we hebben gezien in Tucker Carlson’s Dominion Voting proces-e-mails en sms-berichten, weet hij dat hij een grote leugen aan het pushen is. Hij toont zijn persoonlijke minachting voor Donald Trump en de onzekerheid van de beschuldigingen van fraude rond de verkiezingen, maar hij maakt het zeer duidelijk, zoals Rupert Murdoch en anderen doen, als het om Fox gaat, gaat het alleen om het geld.

Documenten vrijgegeven in lopende rechtszaak wegens smaad tussen Fox News en Dominion Voting Systems naar men zegt toonde berichten van Carlson waarin hij zei dat hij Trump “hartstochtelijk” haat en zei: “[w]en zijn heel, heel dicht bij het feit dat ze Trump de meeste nachten kunnen negeren, ‘meldde NBC News.

“Wat Kevin McCarthy betreft, gaat het erom de titel van de spreker te behouden en het land te verdoemen”, zei Schiff.