De Canadese zakenman Kevin O’Leary vertelde donderdag aan Fox News-presentator Tucker Carlson dat regionale banken niet nodig zijn in de huidige economie.

“Waarom hebben we in de eerste plaats kleine regionale banken nodig?” O’Leary, die schittert in ABC’s “Shark Tank”, vroeg Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller en de Daily Caller News Foundation. “Wat we leren, is waar vind je systeemrisico’s in een kleine bank die geen schaal heeft? Dus de managers daar moeten naar de hekken zwaaien. Ze worden betaald uit de eigen aandelen van de bank. (GERELATEERD: Tucker Carlson vraagt ​​zich af wat de FBI zal krijgen in ruil voor “onderpand” deposito’s bij falende banken)

SHOW:

“Je krijgt er steeds meer omdat deze banken onder enorme druk staan ​​om te concurreren met wat er met de reuzen gebeurt”, zei O’Leary nadat hij falende banken had vergeleken met een hedgefonds en een cartoon van de zaterdagavond.

“Je maakt een sterke zaak op basis van wiskunde, wat ik respecteer. Het is inefficiënt om de kleine banken te hebben als je de grote banken hebt”, zei Carlson tegen O’Leary. “Maar geeft dat politici niet een onevenredige controle over onze economie als iedereen zaken doet met zes banken, maakt dat Washington niet veel sterker?”

O’Leary merkte op dat mensen al op weg waren naar de grote banken vanwege de mislukkingen van Silicon Valley Bank en Signature Bank, en voegde eraan toe dat First Republic Bank, die deze week zijn aandelenkoers zag dalen, een “zombiebank” was.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.