Voormalig president Donald Trump plaatste vrijdag zijn eerste Facebook-bericht sinds hij in 2021 werd verboden na de bomaanslag in januari. Oproer van 6 2021 in het Capitool.

“IK BEN TERUG!”, de oud-president functieinclusief een videoclip van zijn overwinning op de verkiezingsavond van 2016 op voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham Clinton. (GERELATEERD: ‘Hij is een voormalige president’: Top Meta Exec legt Trumps Facebook-herstel uit)

Meta, het moederbedrijf van Facebook, kondigde het herstel aan van Trump, die na de bomaanslag in januari voor onbepaalde tijd was geschorst van Facebook en Twitter. Rellen van 6 in het Capitool, 25 januari. De schorsing werd later in juni 2021 vastgesteld op twee jaar.

Het team van Trump vroeg op 1 januari om herplaatsing. Hij zei dat het verbod op sociale-mediasites “het publieke discours aanzienlijk verstoorde en remde” en daarbij verwijzend naar zijn presidentiële campagne van 2024. Twitter herstelde Trump in november, na een online peiling van Elon Musk , die de overname van de sociale-mediasite in oktober voltooide.

Interne Twitter-documenten vrijgegeven door Elon Musk onthulden dat Twitter-managers de tweets van Trump herinterpreteerden om zijn verbod voor onbepaalde tijd na de opstand in het Capitool in januari te rechtvaardigen. 2021, maar ze erkenden dat hij geen regels had overtreden.

De Trump Media and Technology Group reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.