Terwijl de media haar politieke kennis en basisvaardigheden in twijfel trekken, bieden senaatsdemocraten terughoudende steun aan vicepresident Kamala Harris.

President Joe Biden heeft Harris – die uit de presidentiële voorverkiezingen van 2020 stapte voorafgaand aan de voorverkiezingen in Iowa – een beleidsportefeuille gegeven die kiesrecht en immigratie omvat. Echter, recensies beschuldigen de vice-president ervan de vergaderingen niet voor te bereiden en politiek overweldigd te zijn. Anderen vrezen dat ze de presidentsverkiezingen van 2024 zou kunnen verliezen als Biden zich niet kandidaat kan stellen voor een tweede termijn. (GERELATEERD: RAPPORT: Democraten drukten op de paniekknop na de slechte pers van Kamala, bel schadecontrole-experts)

In interviews met de Daily Caller weigerden vier democratische of onafhankelijke senatoren te zeggen of ze het goed zouden vinden dat Harris in 2024 op het executive ticket als vice-president zou blijven, vier anderen stelden hun beslissing blijkbaar uit aan Biden en negen boden directe steun aan.

De onafhankelijke senator Angus King uit Maine, die sinds zijn toetreding tot het Congres in 2013 met de Democraten overlegt, weigerde te antwoorden en zei tegen de Daily Caller dat hij “die vraag aan een democraat moest stellen”.

“Je stelt de verkeerde vraag, ik ben geen democraat… ik ben onafhankelijk, dus je zou die vraag aan een democraat moeten stellen”, zei King.

Twee senatoren die te maken hadden met zware herverkiezingscampagnes, Joe Manchin uit West Virginia en Sherrod Brown uit Ohio, weigerden Harris te steunen voor een vice-presidentiële functie.

“Ik concentreer me niet op dat soort dingen. Ik concentreer me op Oost-Palestina en er is maar één dode gevallen in Zuid-Norfolk, en dat interesseert me veel meer dan dat soort vragen,” zei Brown.

“Daar heb ik het niet over, het spijt me”, voegde Manchin eraan toe. Hij weigerde eerder Biden te onderschrijven en vertelde Chris Cuomo van NewsNation dat hij “de juiste persoon zou zijn als ze vluchten”. (GERELATEERD: ‘Ik weet niet wat de toekomst in petto heeft’: Manchin sluit het uitdagen van Biden niet uit)

De onafhankelijke senator Bernie Sanders uit Vermont weigerde ook te antwoorden en vroeg: “Is dat waar we ons zorgen over maken?”

Jon Tester uit Montana, de derde democratische senator in een staat die Donald Trump in 2020 met dubbele cijfers won, week af van zijn collega’s. Hij vertelde de Daily Caller dat hij Harris “natuurlijk” steunt om op het ticket te blijven.

Senator Elizabeth Warren uit Massachusetts vertelde de beller dat ze “natuurlijk” Harris zou steunen, die “geweldig” is voor vice-president. Warren stelde zijn beslissing om Harris te steunen eerder uit aan Biden tijdens een radio-interview in Boston, maar later teruggeslagen en bood volledige goedkeuring. Harris heeft sindsdien geweigerd haar voormalige rivaal uit 2020, CNN, terug te bellen gemeld.

Verschillende andere senatoren – waaronder Ben Cardin uit Maryland, Jon Ossoff uit Georgia en Richard Blumenthal uit Connecticut – leken hun goedkeuringsbesluit uit te stellen aan Biden.

“Het wordt een beslissing van de president – de presidentskandidaten. Ik ga niet hebben – ik heb een groot vertrouwen in Kamala Harris, dus ik denk dat ze geweldig werk heeft geleverd”, zei Cardin.

“Ik zou de beslissing van elke presidentskandidaat steunen om zelf te kiezen wie hun running mate is. Dat is het recht van een presidentskandidaat”, merkte Ossoff op.

Blumenthal zei: “Ik zal Kamala Harris steunen als ze samen met Joe Biden op het ticket staat.”

“Ik denk dat dat is wat we gaan krijgen, dus ja,” zei Rhode Island Sen. zei Sheldon Whitehouse.

De Amerikaanse president Joe Biden en de Amerikaanse vice-president Kamala Harris maken een gebaar terwijl ze arriveren voor een receptie ter ere van Black History Month, in de East Room van het Witte Huis in Washington, DC, 27 februari 2023. (Foto door SAUL LOEB/AFP) (Foto door SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

Andere senatoren boden directe steun van de vice-president.

“Ja,” de senator van Connecticut. zei Chris Murphy.

senator van Georgië. Raphael Warnock zei: “Joe Biden, ik verwacht dat hij zich kandidaat stelt en ik ben van plan hem en de vice-president te steunen.”

‘Natuurlijk’, senator uit New Hampshire. zei Jeanne Shaheen.

De Californische senator Tammy Duckworth zei ‘natuurlijk’.

“Ja natuurlijk. Natuurlijk. Dit is het winnende team… Kwalificerend in 2024, iemand die Donald Trump al heeft verslagen, omdat Donald Trump zelf de meest waarschijnlijke kandidaat van de Republikeinse Partij is… Joe Biden heeft hem al verslagen, en Kamala Harris’, zei de senator van Massachusetts. Ed Markey vertelde het de beller.

“Ja, ja, absoluut. Ik verwacht van hem. Ja, ‘Virginia Sen. Tim Kaine stelde voor.

“Zij is de vice-president … zij wordt de vice-president”, zei Colorado Sen. zei Michael Bennett.

Het Witte Huis verwees de beller naar de opmerkingen van Biden waarin werd bevestigd dat Harris zijn running mate zou zijn als hij in 2024 herverkiezing zoekt.

“Ze wordt mijn running mate”, Biden gezegd in januari 2022.

Harris zelf heeft gezegd dat ze van plan is “met hem mee te lopen als vice-president” en kritiek op haar en Biden af ​​te doen als “politiek gebabbel”.

Het kantoor van Harris reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.