Een voormalig voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) waarschuwde woensdag dat er ‘waarschijnlijk’ meer bankfaillissementen zullen zijn, en zei dat er ‘opruiming’ moet worden gedaan in de nasleep van Silicon’s meltdown Valley Bank (SVB).

Federale toezichthouders sloten SVB op vrijdag nadat de aandelenkoers was gecrasht en klanten een stormloop op de bank begonnen na de bekendmaking door de financiële instelling van een verlies van $ 1,8 miljard op de verkoop van activa als gevolg van hoge rentetarieven, CNBC gemeld. Deposanten die rekeningen hadden bij Silicon Valley Bank en Signature Bank, dat was sluiten door toezichthouders op zondag, zullen hun geld volledig kunnen terugkrijgen, de FDIC aankondiging in samenwerking met het ministerie van Financiën en de Federal Reserve op zondag.

“Ik denk dat er onderweg waarschijnlijk nog meer mislukkingen zullen zijn. Het probleem dat we hebben is hetzelfde als in de jaren 70, toen de regering het niet meer eens was met haar fiscaal beleid, haar beleid de inflatie toesloeg en de banken gewoon waren. ‘Ik ben er nog niet klaar voor’, zei William Isaac, voorzitter van de FDIC tijdens de regering-Reagan, tegen Fox News-presentator Neil Cavuto. Uiteindelijk verloren we in die periode ongeveer 5.000 banken. (GERELATEERD: Tucker Carlson vraagt ​​zich af wat de FBI zal krijgen in ruil voor “onderpand” deposito’s bij falende banken)

SHOW:

De sluiting van Signature Bank werd versneld door een bank gerund door klanten na de ineenstorting van Silicon Valley Bank, Barrons gemeld.

“We zullen dit keer niet in de buurt van dat aantal verliezen, omdat we er niet veel hebben. We hebben er zoveel verloren. We hebben vandaag slechts ongeveer 4.500 banken”, zei Isaac. “Ik maak me niet erg zorgen over besmetting. Ik denk dat de regering weet wat ze doet. Hij is klaar om te handelen. Hij weet hoe hij die stappen moet zetten. Ik denk niet dat dit de laatste mislukking is. Ik denk dat we wat moeten schoonmaken.

Credit Suisse en First Republic behoren tot de banken die deze week hun prijzen hebben zien dalen. Isaac bekritiseerde de regering vanwege wat hij noemde “verschrikkelijk” belastingbeleid.

“De regering voerde 20 jaar lang een onverantwoordelijk fiscaal beleid en een tamelijk onverantwoordelijk beleid van de Fed… gedurende dezelfde periode tot voor kort”, zei Isaac. “We moeten het monetaire beleid afstemmen waar het nodig is. Als we deze dingen doen, kunnen we ermee wegkomen met minimale schade.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.