Vijf studenten zijn woensdagmiddag in het ziekenhuis opgenomen nadat ze volgens de brandweer van Los Angeles op een school in Sun Valley marihuana-gummies hadden ingenomen, volgens de autoriteiten van Californië.

Het incident werd woensdag om 13.20 uur gemeld op de locatie van de Sun Valley Magnet School, waar acht kinderen symptomen van “plotselinge ziekte” vertoonden na het eten van “gummies”. als gevolg bij LAFD. De kinderen, allemaal tussen de 12 en 16 jaar oud, waren nog bij bewustzijn en ademden toen hulp arriveerde.

Vijf van hen werden in het ziekenhuis opgenomen, terwijl de andere drie werden teruggebracht naar hun respectievelijke families, zeiden ambtenaren. (VERWANT: Het aantal marihuanavergiftigingen bij jonge kinderen stijgt, ambtenaren zijn boos)

“Hoewel alle acht patiënten werden ontdekt op de Sun Valley Magnet School-campus, blijft de bevestiging van hoe elk kan worden aangesloten bij de campus een vraag voor LAUSD-functionarissen”, voegde Brian Humphrey, woordvoerder van de LAFD, eraan toe.

Een ambulance van LAFD Station No9 rijdt op 12 april 2020 langs Skid Row in het centrum van Los Angeles, Californië.  - LA Fire Station 9, een van de drukste brandweerkazernes van het land, bevindt zich in de frontlinie van de dakloosheidscrisis in Californië en de pandemie van het coronavirus.

Een ambulance van LAFD Station No9 rijdt op 12 april 2020 langs Skid Row in het centrum van Los Angeles, Californië (Foto door APU GOMES/AFP via Getty Images)

Het gebruik van marihuana en afgeleide producten, zoals gummies en eetwaren, is algemeen verkrijgbaar in Californië sinds de legalisatie in 2016 met de inwerkingtreding van Voorstel 64. Recente rapporten die in januari zijn gepubliceerd, toonden aan dat intoxicatie met marihuanaproducten onder kinderen, voornamelijk peuters, is toegenomen van 2017 tot 2021, met ten minste 7.043 gevallen van blootstelling gemeld, als gevolg aan de American Academy of Pediatrics.

“In 2017 waren er 207 gemelde gevallen en in 2021 waren dat er 3054, een stijging van 1375,0%”, aldus de AAP. “Tweejarige patiënten waren goed voor het hoogste aantal gevallen van alle leeftijden met 27,7%, op de voet gevolgd door 3-jarige patiënten (24,6%).”

“Er is de afgelopen 5 jaar een gestage toename geweest in de blootstelling van kinderen aan eetbare cannabis, met potentieel voor aanzienlijke toxiciteit”, concludeert het rapport.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.