De video gedeeld op Twitter toont naar verluidt een video van een UFO-waarneming in Eau Claire, Wisconsin.

Vonnis: onjuist

Er is geen bewijs voor de bewering. Er zijn geen meldingen van UFO-waarnemingen in de buurt van Eau Claire.

Feiten controleren:

Er is momenteel een onderzoek aan de gang bij het sheriffbureau van Eau Claire County waarbij een 29-jarige vrouw betrokken was die bewusteloos werd gevonden in de gevangenis van de provincie, volgens WEAU Nieuws. Het kantoor van de sheriff heeft de identiteit van de vrouw vrijgegeven als Silver O. Jenkins, die op de daklozenlijst stond. QWOW gemeld.

Een video op Twitter toont naar verluidt beelden van een witte driehoekige UFO die in de lucht cirkelt in Eau Claire. De video wordt begeleid door een robotstem en vreemde muziek.

“Hier stil ronddraaiend en glijdend gezien, is deze enorme driehoekige UFO opmerkelijk”, zegt de voice-over. “Komt dit vaartuig uit een andere wereld, of zou het een geheim overheidsvaartuig kunnen zijn? Hoe dan ook, het is enorm groot en was volledig stil, hoewel beide getuigen zeiden dat ze een trillend gevoel in hun borst voelden.

“Deze #UFO/#UAP-video van een #TR3B is gefilmd in Eau Claire, Wisconsin”, luidde het bijschrift van de post.

Het is echter geen authentieke video. De afbeeldingen zijn ontkracht in een YouTube video van november 2014 door een account genaamd UFO-theatereen kanaal dat richt zich op het ontmaskeren van UFO-hoaxes. Evenzo is er Neen geloofwaardige berichtgeving over een UFO-waarneming in Eau Claire. (GERELATEERD: Toont deze video een UFO in Polen?)

Check Your Fact heeft contact opgenomen met de stad Eau Claire voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.

Dit is niet de eerste keer dat verkeerde informatie over UFO’s online wordt verspreid. Check Your Fact ontkrachtte eerder een video waarin werd beweerd dat een Amerikaanse straaljager een onbekend vliegend object neerschoot.