Het House Oversight Committee, geleid door de Republikeinse vertegenwoordiger uit Kentucky. James Comer, stuurde uitnodigingen naar DC-functionarissen en riep hen op om te getuigen over het “algemene toezicht” op de hoofdstad van het land, inclusief misdaad, veiligheid en stadsbeheer.

The Daily Caller kreeg als eerste de vier brieven die Comer woensdag stuurde. De brieven werden gestuurd naar Phil Mendelson, voorzitter van de District of Columbia Council, Greggory Pemberton, voorzitter van de DC Police Union, Glen Lee, Chief Financial Officer van het District of Columbia, en Charles Allen, lid van de DC Council voor Ward 6. .

“Het congres heeft een duidelijke boodschap gestuurd naar de DC Council: het is tijd om de hoofdstad van ons land weer veilig te maken. Alle Amerikanen zouden zich veilig moeten voelen in hun hoofdstad, maar radicaal links beleid heeft geleid tot een crisis van misdaad en ongebreidelde dakloosheid. Als commissie met jurisdictie over het District of Columbia, heeft de Oversight Committee een grondwettelijke verantwoordelijkheid om toezicht te houden op het beleid dat onze hoofdstad heeft geplaagd, ‘zei Comer in een verklaring.

“Om het beheer en de werking van de stad te onderzoeken, heb ik leden van de DC Council, de Chief Financial Officer en de Chief van de DC Police Union uitgenodigd om te getuigen tijdens een hoorzitting die gepland staat voor 29 maart. Ik kijk uit naar hun medewerking en inzicht terwijl we eraan werken om Washington, DC te verbeteren en zijn ambtenaren verantwoordelijk te houden, ‘voegde Comer eraan toe.

LEES HIER DE BRIEVEN:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

Het komt nadat de Amerikaanse senaat op 8 maart een resolutie van afkeuring heeft aangenomen om de herziene wet op het wetboek van strafrecht van Washington, DC van 2022 te blokkeren, die de straffen voor een aantal gewelddadige misdrijven zou verminderen. (GERELATEERD: Senaat keurt wetgeving goed om de nieuwe misdaadwet van DC te blokkeren, gaat naar het kantoor van Biden voor ondertekening)

The Daily Caller bracht op 2 februari voor het eerst nieuws over de wetgeving. 2. De stemming was 81-14. In totaal stemden 33 Democraten met de Republikeinen om het wetsvoorstel goed te keuren. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Vertegenwoordigers Clyde en Garbarino presenteren gezamenlijke resolutie om DC’s anti-politiewet te blokkeren, onderschreven door DC Police Union)

Congres kan gezag uitoefenen over lokale DC-aangelegenheden, overeenkomstig de districtsclausule van de grondwet (artikel 1, sectie 8, clausule 17), en het Congres beoordeelt alle DC-wetten voordat ze wet worden. Het congres kan DC-wetgeving wijzigen of zelfs terugdraaien en nieuwe wetten opleggen aan het district. De wetgeving werd in februari door het Huis aangenomen met 250 tegen 173 stemmen. Het werd geleid door Clyde.

In november 2022 keurde de DC-Raad de Herziene Wet op het Wetboek van Strafrecht (RCCA) goed. De RCCA verlaagt straffen voor bepaalde gewelddadige misdrijven, waaronder carjackings, overvallen en moorden. Burgemeester Muriel Bowser, de democraat van Washington, DC, sprak op 29 januari zijn veto uit over het wetsvoorstel. 4. Het bestuur verwierp vervolgens het veto van Bowser Jan. 17 met 12 tegen 1 stemmen. (GERELATEERD: Huis keurt wet goed om DC’s nieuwe misdaadwet te blokkeren)

Gewelddadige criminaliteit in DC is in 2021 toegenomen. Gegevens van de Metropolitan Police Department (MPD) tonen aan dat aantal moorden steeg met 19% in 2020 en bleef constant tot 2021, de Washingtonian gemeld. Carjackings hebben verdrievoudigen sinds 2019. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: House Watch-republikeinen Kevin McCarthy plannen november-verrassing voor DC-burgemeester Bowser)

In maart 2022 stuurden Republikeinen van de House Oversight Committee een brief naar Bowser waarin ze haar aanspoorden om hen een plan te geven voor hoe ze de ongebreidelde gewelddadige misdaad in de hoofdstad van het land zal aanpakken.

De beller ontving eerst de brief van maart met Comer aan het hoofd en ondertekend door alle Republikeinen in de commissie. In de brief bekritiseerden wetgevers Bowser en DC Democrats voor het verlagen van het budget van de MPD.