Voor het eerst in decennia heeft de democratische steun voor de Palestijnen de steun voor Israël overtroffen, met een stijging van 11% in het afgelopen jaar tot 49%, terwijl de positieve kijk van de partij op Israël is gestegen van 40% naar 39%, volgens een peiling van Gallup donderdag vrijgelaten. .

Volgens de Democratische Partij is het anti-Israëlische sentiment gegroeid binnen de Democratische Partij vragenlijst, terwijl wetgevers en de regering-Biden scherpe kritiek uitten op de Amerikaanse bondgenoot nadat Benjamin Netanyahu weer aan de macht kwam. De steun voor Palestina onder de Democraten is tussen 2022 en 2023 aanzienlijk toegenomen, van 38% naar 49%, terwijl de steun voor Israël is gedaald tot 39%.(GERELATEERD: Palestijnse groep ontving document van Biden-beheerder ondanks leiders die terroristen aanmoedigden: VERSLAG)

Volgens de peiling is de democratische steun voor de Palestijnen de afgelopen tien jaar gestaag toegenomen, maar voor het eerst is hun steun voor Israël achtergebleven. Ook de Palestijnse steun van de onafhankelijken nam toe met 8%, terwijl hun sympathie voor Israël daalde van 54% naar 49%.

Volgens de peiling blijven de Republikeinen Israël consequent steunen, net zoals ze dat de afgelopen tien jaar hebben gedaan. Sympathie voor Israël steeg met 1%, van 77% naar 78%, en steun voor de Palestijnse zaak daalde van 13% naar 11% tussen 2022 en 2023.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken spreekt tijdens een persconferentie voorafgaand aan een ontmoeting met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen (niet afgebeeld) op 30 januari 2023 in Jeruzalem, Israël (Foto door Amir Levy/Getty Images)

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken spreekt tijdens een persconferentie voor een ontmoeting met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen (niet afgebeeld) op 30 januari 2023 in Jeruzalem, Israël. (Foto door Amir Lévy/Getty Images)

De algemene steun voor de Palestijnen bereikte een recordhoogte van 31%, terwijl de Amerikaanse steun voor Israël een recordhoogte bereikte van 55%-54%, en minder kiezers dan ooit kozen ervoor om partij te kiezen, met slechts 15% die antwoordde dat ze hadden er volgens de enquête geen mening over. Jongere generaties spraken eerder hun steun uit voor de Palestijnen, terwijl oudere babyboomer-, Gen X- en Stille Generatie-respondenten Israël overwegend steunden.

Volgens peilingen is het positieve beeld van millennials over Israël sinds 2019 sterk afgenomen, van 32% naar -2% in de afgelopen 5 jaar. Amerikanen beoordelen de Israëlische regering echter veel gunstiger dan de Palestijnse Autoriteit met respectievelijk 68% en 26%.

Uit de peiling blijkt dat religie mogelijk een rol speelt bij de afnemende steun voor Israël.

“De escalatie van de Israëlisch-Palestijnse vijandelijkheden in het afgelopen jaar, die heeft geleid tot de dood van grote aantallen Palestijnen, kan gedeeltelijk de laatste verschuiving in perspectief van de Democraten verklaren”, aldus de peiling. “Maar de afnemende religiositeit van de Democraten kan een factor zijn in de trend op langere termijn. Sympathie voor Israël is van oudsher sterk gecorreleerd met religie, waarbij degenen die wekelijks kerkdiensten bijwonen veel meer sympathie hebben voor Israëli’s dan degenen die de kerkdiensten bijwonen. zelden of nooit bijwonen .

Het onderzoek is in februari uitgevoerd. 1 tot febr. 23 en bemonsterde 1.008 respondenten, met een foutmarge van plus of min 4%.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.