Bijna de helft van de geregistreerde democratische kiezers denkt dat China een grotere bedreiging vormt voor de Verenigde Staten dan Rusland, volgens een recent gepubliceerde peiling van de Quinnipiac University.

Uit de peiling, die woensdag werd vrijgegeven, bleek verder dat zes op de tien Amerikanen denken dat China een grotere bedreiging vormt voor de Verenigde Staten dan Rusland en Noord-Korea. als gevolg aan de Quinnipiac-universiteit. Omgekeerd zei 38% van de Democraten en slechts 10% van de Republikeinen dat Rusland de grootste bedreiging vormde. (GERELATEERD: China trapt 2023 af met massale gevechtsoefeningen rond Taiwan)

Van alle onafhankelijken die aan het onderzoek deelnamen, beschouwt 64% China als de grootste vijand van de Verenigde Staten en slechts 18% beschouwt Rusland als de grootste bedreiging, aldus de peiling.

In deze foto-illustratie wordt een TikTok-logo weergegeven op een iPhone op 28 februari 2023 in Londen, Engeland.  Deze week kondigden de Amerikaanse regering en het parlement van de Europese Unie een verbod aan op het installeren van de populaire socialemedia-app op de apparaten van het personeel.

LONDEN, ENGELAND – 28 FEBRUARI: In deze foto-illustratie wordt een TikTok-logo weergegeven op een iPhone op 28 februari 2023 in Londen, Engeland. (Foto door Dan Kitwood/Getty Images)

Bovendien steunt 50% van de geregistreerde kiezers een landelijk verbod op TikTok, een app voor sociale media die eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance. Een grote meerderheid van de Republikeinse kiezers, 64%, steunt een verbod, terwijl slechts 39% van de Democraten een dergelijke maatregel zou steunen.

Het Witte Huis en het Congres hebben maatregelen aan de kaak gesteld om de populaire app voor sociale media te beperken, ondanks de verzekering van TikTok dat gebruikersgegevens niet aan de Chinese Communistische Partij (CCP) worden verstrekt.

De betrekkingen tussen de VS en China zijn de afgelopen maanden verslechterd na de inval van een Chinese spionageballon, die uiteindelijk werd neergeschoten, in het Amerikaanse luchtruim. Bovendien waarschuwde de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang tegen Amerikaanse pogingen om Peking in bedwang te houden, daarbij verwijzend naar escalerende spanningen tussen de VS en China over Taiwan en kritieke technologieën, de Financial Times gemeld.

Het onderzoek onder 1.795 Amerikaanse volwassenen in het hele land werd uitgevoerd van 9 tot 13 maart met een foutmarge van +/- 2,3 procentpunten.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.