De regering-Biden kondigde woensdag aan dat het 27 geneesmiddelen op recept zou bestraffen omdat ze hun prijzen sneller verhogen dan de inflatie, waardoor ze Medicare voor het verschil moeten terugbetalen.

De aankondiging – gedaan via het Department of Health and Human Services (HHS) – heeft tot doel de kosten van geneesmiddelen op recept te verlagen voor degenen die Medicare krijgen en onder medeverzekering vallen van begunstigden van Deel B, een HHS-verklaring lezen.

“Sommige mensen met Medicare die deze medicijnen gebruiken, kunnen vanaf 1 april tussen $ 2 en $ 390 per gemiddelde dosis besparen, afhankelijk van hun individuele dekking,” zei HHS.

De betrokken geneesmiddelen zijn Abelcet, Akynzeo, Atgam, Aveed, Bicillin CR, Bicillin LA, Carnitor, Cytogam, Elzonris, Fetroja, Flebogamma DIF, Folotyn, Fragmin, Humira, Leukine, Minocin, Mircera, Nipent, Padcev, Rybrevant, Signifor LAR , Sylvant, Tecartus, Winrho SDF, Xiaflex, Xipere en Yescarta.

LAS VEGAS, NEVADA – 15 MAART: President Joe Biden van de Verenigde Staten spreekt op UNLV op 15 maart 2023 in Las Vegas, Nevada. Biden sprak over zijn plan om de kosten van geneesmiddelen op recept te verlagen. (Foto door Ethan Miller/Getty Images)

“De regering Biden-Harris is van mening dat mensen die Medicare gebruiken niet verantwoordelijk moeten zijn wanneer farmaceutische bedrijven op onverklaarbare wijze de prijzen van hun medicijnen verhogen”, zei HHS-secretaris Xavier Becerra. “President Biden heeft van het terugdringen van de kosten van geneesmiddelen op recept voor Amerikanen een topprioriteit gemaakt en we gebruiken elke hefboom die we hebben om resultaten te boeken. Met het Inflation Reimbursement Program vechten we ervoor dat senioren de behandelingen kunnen betalen die ze nodig hebben, dat belastingbetalers dat niet doen.” t subsidiëring van buitensporige prijzen van farmaceutische bedrijven, en dat Medicare nu en in de toekomst sterk is voor miljoenen begunstigden.

Het plan van de regering maakt deel uit van een groter initiatief onder leiding van president Joe Biden om de farmaceutische kosten te verlagen. In zijn ontwerpbegroting heeft hij genaamd voor het beperken van de insulinekosten tot $ 35 per maand en het vergroten van “Medicare’s onderhandelingspositie om het aantal geneesmiddelen dat kort na de lancering wordt geselecteerd voor onderhandelingen, te vergroten.” (GERELATEERD: Biden geeft budget vrij met nieuwe belastingen om te proberen het tekort terug te dringen)

Biden reisde woensdag naar Nevada om te spreken over medicijnprijzen en bekritiseerde “MAGA Republikeinen” vanwege hun gezondheidsbeleid, waaronder de Affordable Care Act.

Hij prees ook de goedkeuring van de Cut Inflation Act en zei dat hij “eindelijk gewonnen” had van Big Pharma omdat Medicare lagere prijzen mag onderhandelen met farmaceutische bedrijven.