De Republikeinse senator Ted Budd uit North Carolina heeft tijdens een hoorzitting op woensdag bij hoge functionarissen van het ministerie van Defensie (DOD) aangedrongen op een update over de zorgen van het Pentagon dat een gebrek aan toegang tot abortus ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor rekrutering en detentie.

Gil Cisneros, hoofd personeelszaken van het Pentagon, antwoordde dat het leger niet weet hoeveel vrouwen zijn vertrokken of hebben geweigerd van baan te veranderen vanwege abortus sinds het Hooggerechtshof Roe v. Wade bijna acht maanden geleden. Dat had minister van Defensie Lloyd Austin Nadrukkelijk bezorgdheid over de “gereedheid en veerkracht” van het leger als een gebrek aan toegang tot abortus vrouwen ervan weerhoudt om dienst te nemen of meer vrouwen aanmoedigt om het leger te verlaten.

“Hoeveel vrouwen weigerden gestationeerd te worden in Duitsland, Zuid-Korea of ​​enig ander land vanwege de abortuswetten van deze landen?” vroeg Budd. Terwijl Zuid-Korea soepele abortuslimieten heeft, beperken andere landen waar militair personeel kan worden gestationeerd, zoals de Filippijnen, deze volledig. als gevolg naar een tracker van het Centrum voor Reproductieve Rechten.

“Ik heb die informatie niet,” antwoordde Cisneros. (GERELATEERD: GOP-senator leidt wetsvoorstel dat Pentagon verbiedt om abortusreizen te financieren)

Vierentwintig staten in de VS hebben abortus verboden of beperkt of hebben triggerwetten die juridische tegenstand ondervinden, als gevolg bij het Centrum voor Reproductieve Rechten.

Het oriëntatiepunt van Dobbs c. De uitspraak van het Hooggerechtshof van de Women’s Health Organization van Jackson gaf staten de macht om hun eigen abortuswetten vast te stellen, waardoor het ministerie van Defensie (DOD) geen manier had om vrouwelijke militairen te machtigen tot abortus als ze gestationeerd zijn in een van de staten die abortus verbiedt of streng beperkt. de oefening.

“Sinds de uitspraak van het Hooggerechtshof hebben we de zorgen gehoord van veel leden van onze dienst en hun families over de complexiteit en onzekerheid waarmee ze nu worden geconfronteerd bij de toegang tot reproductieve gezondheidszorg, inclusief abortusdiensten”, zei minister van Defensie Lloyd Austin. gezegd in de verklaring.

Gevraagd of het Pentagon enige meetbare verandering heeft gezien in de rekrutering en het behoud van vrouwelijk militair personeel sinds wijzigingen in de abortuswetten, verwees Cisneros naar “luistersessies” met militair personeel en naar een analyse uit 2022 van de RAND Corporation.

Onderzoekers van de door de overheid gefinancierde groep geschat dat tussen de 5.000 en 7.400 actieve en civiele DOD-vrouwen extra moeilijkheden zouden ondervinden bij het verkrijgen van abortusdiensten. De vermeende ontberingen waren onder meer het moeten aanvragen van toestemming om te reizen naar staten die abortussen toestaan ​​of pogingen om de procedure illegaal te laten uitvoeren.

“Het is niet onredelijk om te verwachten dat de neiging van vrouwen om te dienen en de daaropvolgende retentie-intenties zullen afnemen naarmate Dobbs deze problemen toevoegt en compliceert”, schreven de auteurs.

In februari vaardigde Austin een officieel beleid uit dat reizen van zwangere troepen naar andere staten toestaat en financiert met het doel een abortus te verkrijgen. Serviceleden kunnen tot 21 dagen verlof aanvragen om naar andere staten te reizen om een ​​abortus te ondergaan, hetzij voor zichzelf, hetzij voor een echtgenoot of gezinsleden.

Bevelvoerende officieren zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van afwezigheid wanneer een behoefte wordt vastgesteld door het dienstlid, tenzij “de afwezigheid van de soldaat zou nadelig zijn voor de goede uitvoering van de militaire missie”, luidt het beleid.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.