Voormalig gouverneur van South Carolina en presidentskandidaat voor 2024, Nikki Haley, zei dinsdag dat de gouverneur van Florida. Volgens een persbericht kopieert Ron DeSantis voormalig president Donald Trump op veel niveaus.

DeSantis kopieerde de stijl van de voormalige president, zijn standpunt over rechten en nu buitenlands beleid – knikkend naar de Tucker Carlson Tonight-show van maandag waar 2024 zei en de standpunten van potentiële genomineerden over Oekraïne werden uitgezonden, volgens Haley. Het persbericht inbegrepen een blurb over de opmerkingen van Trump na de aflevering van gisteravond waarin hij verslaggevers vertelde dat de gouverneur van Florida zijn voorbeeld weer volgde.

“President Trump heeft gelijk als hij zegt dat gouverneur DeSantis hem kopieert”, zei Haley in een verklaring. “Ik heb een andere stijl dan president Trump, en hoewel ik het met hem eens ben over de meeste beleidslijnen, ben ik het niet met hem eens. Republikeinen verdienen een keuze, geen echo.

Haley heeft een andere stijl dan de twee en verschilt van mening over de hervorming van rechten en de oorlog tegen Oekraïne. Ze is van mening dat Amerika zich krachtig moet verzetten tegen Rusland in de oorlog door wapens naar Oekraïne te sturen, en voorstellen bezuinigingen op sociale zekerheid en ziektekostenverzekering voor toekomstige generaties.

(Foto door Scott Olson/Getty Images)

“Gouverneur. DeSantis lijkt vastbesloten om zijn campagne door de lens van een Trump ChatGPT te leiden. Wat DeSantis die dag ook moet zijn om meer op Trump te lijken, hij wordt. Maar kiezers letten op deze dingen”, vertelde senior Trump-adviseur Jason Miller Stichting Daily Caller News.

De oud-president is tegen bezuinigen op sociale zekerheid en gezondheidszorg, en de gouverneur van Florida heeft dat gedaan gezegd evenzo distantieerde hij zich van eerdere standpunten over de hervorming van rechten toen hij in het Congres zat. Beide genaamd voor minder Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne via hun antwoorden op de vragen van Carlson.

Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller en ere-bestuurslid van de Daily Caller News Foundation, vroeg verschillende verklaarde en potentiële kandidaten voor het GOP-voorzitterschap van 2024 naar hun mening over de oorlog in Oekraïne en las hun antwoorden op de antenne voor.

DeSantis “volgt wat ik zeg. Het is een wip. Hij was totaal anders. Alles wat ik wil, wil hij, ‘Trump gezegd journalisten. (GERELATEERD: Ron DeSantis zegt dat oorlog in Oekraïne niet ‘van vitaal belang’ is voor Amerikaanse belangen)

Het politieke team van DeSantis reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de DCNF.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.