De eierprijzen daalden in februari voor het eerst in vijf maanden na meer dan een verdubbeling in een jaar tijd, volgens de consumentenprijsindex (CPI) van het Bureau of Labor Statistics.

De prijs van een dozijn grote klasse A-eieren steeg van $ 1,93 in januari 2022 tot $ 4,82 in januari 2024, maar daalde met 60 cent in februari, waardoor een ononderbroken prijsstijging gedurende vijf maanden werd stopgezet als gevolg aan de KPI. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) schrijft de gevolgen van de vogelgriep toe aan eiertekorten en stijgende prijzen. (GERELATEERD: Eierprijzen zijn zo hoog dat mensen zich wenden tot internationale smokkel)

De vogelgriep doodde in 2022 een recordaantal vogels, waaronder legkippen, en was uitzonderlijk dodelijk in de herfst, met gevolgen voor de productie naarmate de feestdagen naderen. als gevolg bij CNBC. De prijzen kunnen echter stijgen voor het paasseizoen en de inflatie van de leveringen voor kippenvoer blijft de prijzen hoog houden.

Hoge eierprijzen hebben sommige mensen uit grensstaten ertoe aangezet om eieren over de Mexicaanse grens te smokkelen, wat leidde tot een toename van ei-gerelateerde smokkelpogingen door de Amerikaanse douane en grenspolitie.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.