Huisrepublikeinen hebben vrijdag wetgeving ingevoerd die buitenlandse bedrijven met bekende mensenrechtenschendingen verbiedt mijnen te leasen en te exploiteren op federale gronden, onderdeel van een bredere inspanning om nationale energie en mijnbouw te stimuleren.

DE beperking over “Foreign Bad Actors” maakt deel uit van een breder GOP-pakket dat bedoeld is om vergunningen voor mijnbouwprojecten op federale gronden te stroomlijnen en de “verantwoorde ontwikkeling van binnenlandse energie en minerale hulpbronnen” te vergroten. als gevolg naar een factsheet gepubliceerd door de Republikeinse Rep. Bruce Westerman uit Arkansas, voorzitter van de House Committee on Natural Resources. Door de Amerikaanse mijnbouw te stimuleren, kan het project wetgeving – onderdeel van een groot Republikeins energiepakket dat bekend staat als de Lower Energy Costs Act – zou helpen voorkomen dat Amerika “verplicht” wordt aan China, zei House Speaker Kevin McCarthy in een interview met Fox Business op 9 maart. (GERELATEERD: GOP-energiepakket om de “bewapende” regel van blauwe staten tegen gaspijpleidingen te beperken)

“Energiezekerheid is nationale veiligheid. Republikeinen komen onze beloften aan het Amerikaanse volk na door de volledige kracht van onze energie en mineralen te ontketenen, de opruimtijden te verkorten, banen te creëren, onze economie te laten groeien en China en Rusland een klap te geven”, zei Westerman. zei in een verklaring gedeeld met de Daily Caller News Foundation. “Ten slotte zal HR 1 Amerikanen de tools geven om onze bronnen aan te boren en gemeenschappen op te bouwen die sterker en veerkrachtiger zijn dan ooit tevoren.”

China’s wurggreep op de toeleveringsketens van mineralen heeft het land geholpen een dominante positie te verwerven op de wereldmarkt voor elektrische voertuigen, maar de mijnen die de industrie ondersteunen, zijn in verband gebracht met dwangarbeid door Oeigoerse moslims. De Amerikaanse markt voor zonnepanelen kelderde in 2022, nadat de Amerikaanse douane en grensbewaking begonnen met het handhaven van de Uyghur Forced Labour Prevention Law, waarbij ladingen panelen in beslag werden genomen waarvan wordt vermoed dat ze zijn ontwikkeld met behulp van Oeigoerse slaven.

De ondertekening van de klimaatwet van president Joe Biden, de Cut Inflation Act, was ook bedoeld om de toeleveringsketen van de VS los te koppelen van China, door grote belastingvoordelen te bieden aan bedrijven om elektrische voertuigen te produceren en materialen uit batterijen op nationaal niveau te halen. van de president voorgestelde begroting voor boekjaar 2024 inbegrepen $ 6 miljard aan financiering om China te “verwijderen”, deels door de toegang van Amerikaanse bedrijven tot buitenlandse markten uit te breiden.

“China controleert 95% van de verwerking van kritieke mineralen. Ze controleren 90% van de mineralen… de kritieke mineralen zelf,” vertelde McCarthy aan Larry Kudlow van Fox Business. “Dus we gaan open [American mining] op een veilige en milieuvriendelijke manier die we kunnen benutten om meer elektrische auto’s te produceren, maar zonder verplicht te zijn aan China of enig ander land.

Het was niet meteen duidelijk of de voorgestelde wetgeving gevolgen zou hebben voor bedrijven als Lithium Americas, dat slechts gedeeltelijk eigendom is van de Chinese mijngigant Ganfeng Lithium via zijn dochteronderneming GFL International. Een federale rechter heeft een besluit uit 2021 bekrachtigd om het voorstel van Lithium Americas om een ​​grote lithiummijn in Nevada te vestigen goed te keuren, hoewel het project kritiek heeft gekregen van Republikeinen vanwege de banden van het bedrijf met China.

Het kantoor van House Majority Leader Steve Scalise, die het wetsvoorstel heeft ingediend, reageerde niet onmiddellijk op een DCNF-verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.