De Republikeinse senator Joni Ernst uit Iowa leidt een wetsvoorstel om een ​​beleid van het Ministerie van Defensie (DOD) van februari ongedaan te maken dat de reis financiert van zwangere troepen naar andere staten met als doel een abortus te verkrijgen.

Het wetsvoorstel, getiteld “Amendment to the Department of Defense Travel Authorizations Act of 2023 for Abortion-Related Expenses”, oproepen DE Strategieën illegaal en herroept DOD-autoriteiten om te betalen voor reizen naar staten met minder restrictieve abortuswetten. Het zegt ook dat leven in een staat die abortus verbiedt, geen “ontbering” vormt onder het Hyde-amendement en daarom een ​​wettelijke rechtvaardiging biedt voor abortus.

“Het Pentagon mag niet worden gemobiliseerd tegen ongeborenen. Het ministerie van Defensie is er om het leven te verdedigen, niet om het te vernietigen”, zei Ernst in een verklaring aan de Daily Caller News Foundation.

Het wetsvoorstel is medeondertekend door de Republikeinse senator uit Mississippi. Roger Wicker, een toplid van de Senate Armed Services Committee, en ten minste 32 andere Republikeinse senatoren op het moment van schrijven. (GERELATEERD: ‘Authoritair’: Republikeinen reageren op het VA-kantoor van Biden Admin dat abortusdiensten aanbiedt)

“Het beleid van Biden DoD is niet alleen illegaal, het is immoreel. Het congres is duidelijk geweest: het Hyde-amendement beschermt belastingbetalers tegen het moeten financieren van abortussen”, zei Ernst.

Het Hyde-amendement staven DOD om abortussen toe te dienen in militaire medische faciliteiten in geval van verkrachting, incest of levensbedreigende zwangerschap, als gevolg naar een rapport van de Congressional Research Service. Het militaire gezondheidsplan kan alleen abortussen dekken die om dezelfde redenen in particuliere abortuscentra worden aangevraagd, waardoor vrouwen moeten betalen voor electieve abortussen.

Na de mijlpaal Dobbs c. De uitspraak van het Hooggerechtshof van de Jackson Women’s Health Organization gaf staten de macht om lokaal abortusbeleid te bepalen, de DOD had geen procedures om toestaan vrouwelijke militairen om een ​​abortus te ondergaan als ze zijn gestationeerd in een van de staten die de praktijk verbiedt of ernstig beperkt.

Minister van Defensie Lloyd Austin heeft beloofd troepen te betalen om naar staten te reizen die abortussen toestaan ​​en zogenaamde “reproductieve gezondheidszorg” te krijgen in niet-militaire voorzieningen.

Het nieuwe beleid van de Biden-regering staat militairen toe om tot 21 dagen verlof aan te vragen om naar andere staten te reizen voor abortussen, hetzij voor zichzelf, hetzij voor een echtgenoot of gezinsleden.

Bevelvoerende officieren zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van afwezigheid wanneer een behoefte wordt vastgesteld door het dienstlid, tenzij “de afwezigheid van het lid van de Dienst zou de goede uitvoering in het gedrang brengen van de militaire missie”, luidt het beleid.

“Onze militairen en hun families hebben geen controle over waar ze gestationeerd zijn en vanwege de aard van militaire dienst moeten ze vaak reizen of verhuizen om aan operationele vereisten te voldoen”, aldus een verklaring in persberichten van de DOD. verklaard. De inspanningen van de DOD zullen ervoor zorgen dat zwangere militairen “tijd en flexibiliteit hebben om particuliere beslissingen over gezondheidszorg te nemen” en toegang krijgen tot particuliere abortusaanbieders, ongeacht waar ze wonen.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.