De democratische gouverneur Gavin Newsom uit Californië heeft verschillende zakelijke banden met de instortende Silicon Valley Bank (SVB), die hij niet bekendmaakte toen hij het besluit van de regering-Biden prees om de deposito’s van alle bankklanten te garanderen, zelfs degenen boven de gebruikelijke limiet van $ 250.000 die zijn komt niet in aanmerking voor een federale verzekering, volgens onderzoeksjournalistiek The Intercept.

Een trio van Newsom-wijngaarden – CADE, Odette en Plumpjack – zijn allemaal aangesteld publiekelijk als klanten van de bank, en de gouverneur had jarenlang persoonlijke rekeningen bij de bank, The Intercept gemeld, daarbij verwijzend naar een voormalige Newsom-medewerker die verantwoordelijk was voor het beheer van zijn financiën. Op 11 maart, de dag nadat SVB officieel werd overgenomen door de FDIC, Newsom aankondiging dat hij de afgelopen twee dagen “contact had gehad met de hoogste niveaus van het Witte Huis en de leiding van het ministerie van Financiën” over de crisis. (GERELATEERD: Biden’s ‘Climate Bank’ reddingsoperatie ondersteunt groene bedrijven die klaar zijn om federale subsidies binnen te halen)

Newsom prees ook publiekelijk de regering-Biden voor het “snel en resoluut optreden om de Amerikaanse economie te beschermen”, nadat de Federal Depositors Insurance Corporation (FDIC) ingeroepen een “systeemrisico”-uitzondering om ervoor te zorgen dat alle SVB-klanten worden gecompenseerd, in a stelling Zondag.

SVB – dat de op een na grootste Amerikaanse bank werd die failliet ging na instorting tijdens een bankrun op 10 maart – schonk ook $ 100.000 aan het California Partners Project (CPP), een non-profitorganisatie opgericht door Newsoms vrouw, Jennifer Siebel Newsom. De schenking nam de vorm aan van een “verplichte” betaling, die middelen het is gemaakt “op verzoek, suggestie of verzoek van, of gemaakt in samenwerking, overleg, coördinatie of overleg met de overheidsfunctionaris”, in dit geval Newsom.

John China, voorzitter van SVB Capital, is volgens de groep zowel bestuurslid als lid van de adviesraad voor gendergelijkheid van de CPP. website.

“De zakelijke en financiële activa van gouverneur Newsom worden gehouden en beheerd door een blind vertrouwen, zoals ze zijn geweest sinds hij voor het eerst tot gouverneur werd gekozen in 2018”, zei Nathan Click, een woordvoerder van Newsom bij The Intercept.

Het blinde vertrouwen van Newsom wordt beheerd door familievriend en advocaat, Shyla Hendrickson, terwijl haar zus, Hilary Newsom, voorzitter bleef van de PlumpJack Group, een verzameling bedrijven opgericht door Newsom, waaronder hotels, wijnmakerijen, restaurants en slijterijen. Een soortgelijk plan dat werd gebruikt door de toenmalige president Donald Trump, die zijn zonen aanstelde als het hoofd van een blinde trust die zijn zakelijke zaken regelde toen hij aantrad, is echter bekritiseerd door ethische experts als misleidend, aangezien Trump altijd op de hoogte was van welke bedrijven hij bezat, volgens The Intercept.

Het herstel door de Biden-administratie van deposito’s boven de wettelijke limiet van $ 250.000 zal ook meer dan 1.500 klimaatbedrijven in staat stellen te profiteren van subsidies en programma’s die worden aangeboden door de President’s Cut Inflation Act.

Het kantoor van Newsom reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.