vertegenwoordiger De Georgia Republikeinse Marjorie Taylor Greene heeft een brief geschreven aan de FBI en DOJ over het onderzoek naar bedreigingen tegen pro-life individuen en organisaties nadat actrice Jane Fonda suggereerde dat mensen pro-lifers ‘vermoorden’, vernam de Daily Caller.

“Oproepen tot de moord op gekozen functionarissen en onschuldige pro-life-activisten wegens politieke afwijkende meningen is gruwelijk en extreem
gevaarlijk. Sinds vorig jaar zijn bijna 100 daden van geweld en intimidatie tegen pro-life personen en organisaties geregistreerd. Fonda’s opmerkingen zullen pro-abortusgroepen en individuen aanmoedigen om wetgevers, leiders en pro-life-activisten aan te vallen en mogelijk te vermoorden’, schreef Green.

“Het is van vitaal belang dat het ministerie van Justitie (DOJ) en de FBI actie ondernemen om pro-life Amerikanen te beschermen tegen het geweld dat rechtstreeks voortvloeit uit de gruwelijke uitspraken van Jane Fonda”, vervolgde ze. (GERELATEERD: Jane Fonda suggereert over ‘de mening’ dat mensen pro-lifers moeten ‘vermoorden’)

LEES HIER DE VOLLEDIGE BRIEF:

(DAGELIJKSE BELLER VERKREGEN) — … door Hendrik Rogers

Greene vroeg de FBI en DOJ of ze aanvallen op pro-life individuen en organisaties aan het onderzoeken waren. Ze eist ook antwoorden op eventuele bedreigingen voor pro-lifers sinds Fonda’s “moord”-opmerking en of ze worden onderzocht.

“De hondsdolle linkse beroemdheid Jane Fonda riep op tot de moord op pro-life politici en miljoenen pro-life Amerikanen terwijl de vrouwen van The View lachten,” vertelde Greene aan de Daily Caller. “We zijn klaar met hondenfluitjes die tot gewelddadige aanvallen leiden, en nu de regelrechte oproep tot executie. Als het ministerie van Justitie het boek wil gooien over geweldloze Amerikanen die door het Capitool liepen, is het tijd voor hen om hun werk te doen en door te gaan met de feitelijke aanzetten tot politiek geweld door democraten.”

Fonda verscheen op 10 maart op ABC’s “The View”, waar gastheren de actrice vroegen hoe activisten moesten reageren op het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Waden met de Dobbs v. Jackson-besluit in juni 2022. Het Dobbs-besluit gaf staten de bevoegdheid om de toegang tot abortussen te reguleren.

‘Nou, ik denk aan moord,’ zei Fonda. Hij werd gevraagd om zijn antwoord te verduidelijken en zei nogmaals “moord”.

De brief van Greene is gericht aan de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland en FBI-directeur Christopher Wray. Ze vraagt ​​om een ​​reactie binnen 15 dagen.

De DOJ en de FBI reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.