Een hoge ambtenaar van de National Border Patrol Council hekelde dinsdag de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador omdat hij zei dat Mexico “veiliger” was dan de Verenigde Staten.

“Hij is gewoon geen serieus persoon, het is belachelijk”, zei Jon Anfinsen, vice-voorzitter van de National Border Patrol Council, tegen Fox News-presentator Harris Faulkner. “Je hebt geen mensen – ze maken zich geen zorgen over het oversteken van de Verenigde Staten, ze maken zich zorgen dat ze worden tegengehouden bij een kartelcontrolepost en geëxecuteerd. Het is gewoon gek, hij meent het niet.” (GERELATEERD: Special Ops Units moeten worden gebruikt om ‘kartels te vernietigen’, zegt ex-Trump AG)

“Mexico is veiliger dan de Verenigde Staten. Er is geen probleem om veilig door Mexico te reizen. Dit is iets dat Amerikaanse burgers ook weten, net als onze mede-Mexicanen die in de Verenigde Staten wonen”, zei Obrador in een persconferentie op maandag, CNN gemeld. Obrador beschuldigde conservatieve politici in de Verenigde Staten er ook van “een campagne” te voeren tegen de ontwikkeling van het land.

SHOW:

De opmerkingen van Anfinsen kwamen nadat Obrador maandag reageerde om te updaten waarschuwingen voor reizen van het State Department na de ontvoering van vier Amerikanen op 3 maart en de verdwijning van drie vrouwen.

Mexico wordt geplaagd door kartelgeweld en corruptie, waarbij het geweld in Tijuana in augustus 2022 zo hevig werd dat het Amerikaanse consulaat een bevel tot onderdak uitvaardigde. In februari werd de voormalige Mexicaanse minister van Openbare Veiligheid, Genaro Garcia Luna, door de federale rechtbank veroordeeld voor het importeren van cocaïne in de Verenigde Staten.

Het kartel dat naar verluidt verantwoordelijk is voor de ontvoering van 3 maart, de Scorpion Faction of the Gulf Cartel, heeft donderdag de vermeende daders afgeleverd, inclusief een verontschuldigingsbrief aan de inwoners van Matamoros.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.