Fox News-presentator Tucker Carlson vroeg zich maandag af wat de FBI zou krijgen in ruil voor ‘onderpand’-deposito’s bij falende banken zoals Silicon Valley Bank.

“Wat we wel weten, is dat de Biden-administratie deze aangiften ondersteunt, oké. Maar dat is niet het einde van het verhaal, in sommige opzichten is het het begin”, zei Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller News Foundation. “Dus dit is waar je pauzeert en jezelf een vraag stelt die te weinig mensen op dit moment lijken te stellen: ze doen dit, wat krijgen ze ervoor terug? Wel, wat zeker ook. (GERELATEERD: ‘Time to Buy Gold’: Tucker Carlson reageert op ‘op een na grootste’ bankfaillissement in de Amerikaanse geschiedenis)

Federale toezichthouders sloten Silicon Valley Bank vrijdag nadat de aandelenkoers was gecrasht en klanten begonnen zich te haasten naar de bank na de bekendmaking van een verlies van $ 1,8 miljard door de financiële instelling. gemeld. Deposanten die rekeningen hadden bij Silicon Valley Bank en Signature Bank, dat was sluiten door toezichthouders op zondag, zullen hun geld volledig kunnen terugkrijgen, de Federal Deposit Insurance Corporation aankondiging in samenwerking met het ministerie van Financiën en de Federal Reserve op zondag.

SHOW:

“Vergeet niet dat na 2008 de regering-Obama, Eric Holder, tussenbeide kwam en de DEI, diversiteit, billijkheid en inclusienormen oplegde aan de hele financiële sector, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom onze grote banken steeds incompetenter worden en een van de Redenen waarom Amerikanen zo verdeeld zijn door ras’, zei Carlson. ‘De ideologen die de reddingsoperatie van de banken in 2008 gebruikten om de Amerikaanse meritocratie te doden, is een grote stap, meestal niet erkend, maar we leven met de gevolgen ervan. Dus je moet je afvragen, wat gaan ze deze keer doen?

“Wat we wel weten, is dat we op het punt staan ​​banken te consolideren, grote banken kleine banken opeten, en dat betekent minder concurrentie, meer consolidatie betekent meer overheidscontrole”, zei Carlson. “Wat gaan ze doen met deze controle?”

Carlson hekelde de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, omdat ze opmerkte dat de verantwoordelijken voor de crisis allemaal zwarte vrouwen waren, en zei dat haar opmerkingen waarschijnlijker waren om runs op de regionale banken te bevatten. Verschillende regionale banken, waaronder First Republic, zagen hun aandelenkoersen dalen tijdens de sessie van maandag. als gevolg bij Fox Business.

“Als je mensen minder vertrouwen wilt geven in de regionale banken, het banksysteem in het algemeen, als je een bankrun wilt uitlokken, dan praat je zo”, zei Carlson, die zei dat het belangrijker voor hem was om te weten dat de banken waren solvabel Carlson merkte ook op berichten dat de Democratische senator. Mark Kelly uit Arizona vroeg financiële toezichthouders of ze tools hebben om sociale media te censureren om bankruns te voorkomen.

Een woordvoerder van Kelly ontkende de rapporten in een verklaring aan de Daily Caller News Foundation.

“De ongefundeerde bewering van deze blogpost waarnaar u verwees, is onjuist”, zei de woordvoerder in een verklaring aan DCNF. “Tijdens de briefing vroeg senator Kelly naar *buitenlandse tegenstanders* die mogelijk van deze situatie proberen te profiteren door verkeerde informatie te verspreiden.”

“We moeten de voor de hand liggende vraag stellen: hoe dicht zijn we bij een of andere ramp en hoe medeplichtig zijn de verantwoordelijken?” vroeg Carlson.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.