Republikeinse senator uit Florida. Marco Rubio wees de gouverneur af. Ron DeSantis’ kijk op Oekraïne tijdens een toespraak dinsdag op de Hugh Hewitt Podcast.

DeSantis zei dinsdag dat de oorlog in Oekraïne niet “van vitaal belang” was voor het nationale belang van de VS en noemde de financiering van de oorlog door president Joe Biden een afleiding van dringender zaken.

“Terwijl de Verenigde Staten veel vitale nationale belangen hebben – het beveiligen van onze grenzen, het oplossen van de paraatheidscrisis binnen ons leger, het bereiken van energiezekerheid en onafhankelijkheid, en het verifiëren van de economische, culturele en militaire macht van de Communistische Partij van China – raken meer verstrikt in een territoriaal geschil tussen Oekraïne en Rusland is daar niet een van’, zei DeSantis.

Rubio reageerde dinsdag op opmerkingen.

“Het is geen territoriaal geschil in die zin dat het ook geen territoriaal geschil zou zijn als de Verenigde Staten zouden besluiten Canada binnen te vallen of de Bahama’s over te nemen”, zei Rubio. gezegd.

“Alleen omdat iemand iets claimt, wil nog niet zeggen dat het van hen is”, voegde Rubio eraan toe. “Het is een invasie.” (GERELATEERD: Trump zal DeSantis afschilderen als een gevestigde oorlogshavik, zeggen insiders)

Hewitt stelde toen voor dat DeSantis “probeert … de neo-isolationistische kiezer niet van streek te maken”.

“Ik weet niet wat hij probeert te doen of wat zijn doel is”, zei Rubio. “Het is duidelijk dat hij zich als gouverneur niet elke dag met het buitenlands beleid bezighoudt.”

Rubio zei dat het uiteindelijk neerkomt op “nuance”.