Senaatsleider Mitch McConnell uit Kentucky is maandag ontslagen uit het ziekenhuis, vijf dagen nadat hij een hersenschudding had opgelopen.

McConnell zal tijd doorbrengen in een revalidatiecentrum als onderdeel van zijn herstel, zei communicatiedirecteur David Popp in een verklaring. McConnell struikelde en viel woensdag tijdens het bijwonen van een diner in de Waldorf Historia in Washington, DC. De Kentuckiër brak bij de val ook een van zijn ribben, voegde Popp eraan toe. (GERELATEERD: Mitch McConnell blijft in het ziekenhuis met hersenschudding, zegt senior assistent)

“Het herstel van de hersenschudding van chef McConnell gaat goed en de chef is vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. Op advies van zijn arts zal de volgende stap een periode van fysiotherapie zijn in een intramuraal revalidatiecentrum. Tijdens de behandeling in het weekend ontdekte het medische team van de leider dat hij woensdag ook een kleine ribfractuur heeft opgelopen, waarvoor hij ook wordt behandeld. Leider en secretaris Chao zijn zeer dankbaar voor de bekwame medische zorg, gebeden en vriendelijkheid die ze hebben ontvangen, ‘zei Popp.

McConnell’s kantoor zei BNC Nieuws dat hij verwacht een tot twee weken in de ontwenningskliniek te blijven voordat hij terugkeert naar de Senaat. Hij is een van de drie senatoren die te maken hebben met medische afwezigheid, samen met de democraten Dianne Feinstein uit Californië en John Fetterman uit Pennsylvania.