De Republikeinse senator Tom Takubo uit West Virginia heeft een amendement ingediend waardoor kinderen met de diagnose genderdysforie geslachtsveranderende behandelingen kunnen krijgen.

het origineel Factuur zou geslachtsveranderende operaties, hormonen en puberteitblokkers voor minderjarigen in West Virginia verbieden. De wet werd zaterdag aangenomen door de wetgevende macht van West Virginia. Takubo presenteerde een wijziging op het laatste moment wat het toelaat[p]ubertal en hormonale modulatortherapie voor ernstige genderdysforie”, in het geval dat “[t]De minderjarige werd gediagnosticeerd met ernstige genderdysforie door niet minder dan twee medische of geestelijke zorgverleners. (GERELATEERD: Leugens van links vertellen je over de cultuuroorlogen)

Takubo, de meerderheidsleider van de Senaat, werd voor het amendement vergezeld door Republikeinse wetgevers Mike Oliverio, Craig Blair, Ryan Weld, Jack Woodrum, Charles Trump, Chandler Swope, Ben Queen, David Stover, Mike Maroney, Eric Nelson, Mark Hunt, Vince Daden, Jason Barrett, Donna Boley, Bill Hamilton en Charles Clements. Het amendement van Takubo verleden van 20 tot 12.

Geen van de Republikeinen die stemden om geslachtsveranderende behandelingen voor verwarde minderjarigen in West Virginia toe te staan, reageerden op herhaalde verzoeken om commentaar van The Daily Caller.

De Republikeinse senator Mark Maynard, die niet voor het amendement van Takubo heeft gestemd, gezegd de toevoeging aan het wetsvoorstel bracht de duidelijkheid in gevaar.

“Dit amendement zou de duidelijkheid van het wetsvoorstel in zijn zeer eenvoudige bewoordingen desintegreren”, zei hij, meldde ABC News. “Deze waarborgen staan ​​al in dit wetsvoorstel zoals het van de Kamer tot ons is gekomen.”

De republikeinen van West Virginia hebben de senaat met een marge van 30 tegen 12. Gouverneur van de staat, Jim Justice, heeft in het verleden rekeningen goedgekeurd met betrekking tot transgenderkwesties. handtekening wetgeving die mannen verbiedt deel te nemen aan vrouwen- en vrouwensporten in 2021.