Huisrepublikeinen hebben dinsdag wetgeving ingevoerd om de reikwijdte van de regelgeving te beperken die blauwe staten hebben gebruikt om gaspijpleidingen en andere projecten op het gebied van fossiele brandstoffen te voorkomen.

Voorstel wetgeving zou wijzigen Sectie 401 van de Clean Water Act (CWA), die de reikwijdte van vergunningen die door staats- en tribale regeringen zijn afgegeven, beperkt tot projecten die “direct” zouden resulteren in een “lozing in bevaarbare wateren”. Regelgevers van de staat New York hebben in 2020 een snelwegaanvraag van een miljard dollar afgewezen gaspijplijn onder Sectie 401, gedeeltelijk vanwege “broeikasgassen” en “klimaatemissies” die “niet consistent” waren met de doelstellingen van de staat voor schone energie, als gevolg op een brief van het State Department of Environmental Conservation waarin de beslissing wordt uiteengezet. (GERELATEERD: Huisrepublikeinen stellen wetsvoorstel voor om de energieproductie in huis te verhogen)

“In de afgelopen jaren hebben staten als Washington, Oregon en New York sectie 401 gemilitariseerd om certificering te weigeren aan projecten zoals een kolenexportterminal, gaspijpleiding en exportfaciliteit van vloeibaar aardgas om redenen die buiten de reikwijdte van sectie 401 vallen.” , Republikeinse Rep. Sam Graves uit Missouri, voorzitter van de commissie Transport en Infrastructuur, zei in een factsheet bij de wetgeving horen.

De voorgestelde wijziging van Sectie 401 maakt deel uit van het bredere energiepakket van de Republikeinen, bekend als HR 1 of de Wet op de lagere energiekosten. geïntroduceerd door House Majority Leader Steve Scalise op dinsdagmiddag. Hoewel het wetsvoorstel naar verwachting eind maart door het Huis zal worden aangenomen, zal het waarschijnlijk op sterke weerstand stuiten in de Senaat, als gevolg naar de politiek.

De regering-Trump beperkte sectie 401 in 2020 en vaardigde een regel uit die van staats- en stamregeringen verlangde dat ze alleen rekening moesten houden met de impact van een project op de waterkwaliteit, in tegenstelling tot zorgen in bredere zin in termen van klimaatverandering, als gevolg bij de New York Times. De regering-Biden heeft een voorgestelde regel in juni 2022, die naar verwachting in het voorjaar van 2023 zal worden afgerond, waardoor de beperkingen uit het Trump-tijdperk ongedaan worden gemaakt, als gevolg bij de Washington Post.

“Al 50 jaar beschermt de Clean Water Act waterbronnen die essentieel zijn voor bloeiende gemeenschappen, levendige ecosystemen en duurzame economische groei”, zei EPA-beheerder Michael S. Regan in een verklaring. persbericht bij de voorgestelde regeling. “De voorgestelde regel van de EPA bouwt voort op dat fundament door staten, territoria en stammen in staat te stellen de door het Congres verleende autoriteit te gebruiken om kostbare waterbronnen te beschermen en tegelijkertijd de broodnodige infrastructuurprojecten te ondersteunen die banen creëren en onze economie versterken.”

“Je moet pijpleidingen hebben”, zei House Speaker Kevin McCarthy in een interview op 9 maart met Larry Kudlow van Fox Business, waarin hij het wetsvoorstel aankondigde. “Het brengt veiligheid. Je praat over die treinwrakken. Weet je, je wilt geen energie vervoeren in treinen, je wilt ze in pijpleidingen stoppen.”

Het Witte Huis en het kantoor van Hakeem Jeffries, leider van de democratische minderheden in het Huis, reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.