Een foto gedeeld op facebook toont naar verluidt een Google Maps-screenshot waarop het eiland van de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein te zien is als locatie voor de Democratic National Convention (DNC) van 2024.

Vonnis: onjuist

Een zoekopdracht op Google Maps onthult dat er geen aanwijzingen zijn dat de DNC op het eiland zal plaatsvinden.

Feiten controleren:

De Amerikaanse bank JP Morgan klaagt voormalig werknemer Jes Staley aan wegens zijn relatie met Epstein, aldus de Voogd. Staley zou naar verluidt suggestieve e-mails hebben gedeeld met Epstein, waarvan sommige foto’s van jonge vrouwen bevatten, volgens de federale rechtszaak tegen JP Morgan, CNN gemeld.

Een Facebook-bericht beweert dat Google Maps het eiland Little St. James van Epstein vermeldt als de locatie voor DNC 2024. Het bericht deelt een vermeend screenshot van het eiland op Google Maps met een markering die de locatie van de DNC aangeeft.

“Zoek nu Epstein’s Island op Google Maps op en je zult zien dat de Democratic National Convention daar wordt gehouden”, luidt het bijschrift.

De bewering is echter verzonnen. Google Maps toont geen pincode voor DNC 2024 op Little Saint James Island. Finalisten voor de DNC-locatie in 2024 zijn volgens Atlanta, Chicago en New York ABC nieuws. Echter, Controleer uw feit gevonden nee geloofwaardige berichtgeving om te suggereren dat het eiland Little Saint James is gekozen als locatie voor de DNC, of ​​dat er een locatie is gekozen. (GERELATEERD: Was er een lijst van Jeffrey Epstein Associates gelekt op het Dark Web?)

Dat zegt een Google-woordvoerder Reuters de afbeelding is afkomstig van een foutieve invoer door een gebruiker op het platform. Ze herhaalden dat het item uit de Maps-tool was verwijderd.

Check Your Fact heeft contact opgenomen met Google en het Democratic National Committee voor commentaar en zal dit artikel dienovereenkomstig bijwerken als het er een ontvangt.

Dit is niet de eerste keer dat verkeerde informatie over de Democratische Partij online opduikt. Check Your Fact ontkrachtte onlangs een bewering dat president Joe Biden had opgeroepen tot een nationaal militair project.