Een federale rechtbank oordeelde maandag tegen een voormalige accountant en verwierp zijn rechtszaak op grond van het feit dat hij was ontslagen door een schooldistrict in New York City omdat hij weigerde verplichte LHBTQ-training op de werkplek te volgen, aldus The Buffalo News. .

Raymond Zdunski, voormalig accountant bij Erie 2-Chautauqua-Cattaraugus De Board of Cooperative Education Services (E2CCB) heeft in 2019 een rechtszaak aangespannen tegen het district nadat het was ontslagen omdat het bezwaar had gemaakt tegen LGBTQ-diversiteitstraining op de werkplek, die naar eigen zeggen indruiste tegen zijn religieuze overtuigingen, als gevolg bij Buffalo News. Het Amerikaanse 2nd Circuit Court of Appeals in Manhattan verwierp de beweringen van Zdunski en oordeelde dat hij “niet had aangetoond dat er voldoende bewijs was” om zijn beweringen te staven. (GERELATEERD: Paus Franciscus zegt dat ‘gender-ideologie’ ‘gevaarlijk’ is voor de beschaving)

“Zdunski heeft niet gewezen op voldoende bewijs in zijn voordeel dat een jury in staat zou stellen een uitspraak te doen over zijn aantijgingen”, schreef de rechter volgens The Buffalo News.

Zdunsky vertelde de Daily Caller News Foundation dat hij “teleurgesteld was door de beslissing”, maar niet verrast.

“NY is een liberale staat, de rechters zijn gekozen of benoemd door liberalen en ik weet zeker dat de rechters hun baan willen behouden”, zei Zdunski. “De Schrift vertelt ons dat we gezegend zijn om vervolgd te worden vanwege zijn naam. NY is geen plek om te vechten voor christenen om vrij te zijn om hun levensstijl te leven. Het beste waarop we kunnen hopen, is dat het leven dat we leiden, onze acties, als ware volgelingen van Jezus Christus, precies dat weerspiegelen.

Leden en aanhangers van de LGBTQ-gemeenschap wonen de ‘Say Gay Anyway’-bijeenkomst bij in Miami Beach, Florida op 13 maart 2022. – (Foto door CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images)

Zdunski beweerde dat E2BBC in 2018 met een lokaal pride-centrum verplichte training op de werkplek lanceerde met betrekking tot LGBTQ-kwesties en dat hij een religieuze vrijstelling had aangevraagd om de training bij te wonen, omdat hij zou moeten luisteren naar “indoctrinatie die in tegenspraak is met de leerstellingen van zijn geloof”, aldus The Buffalo News E2CCB weigerde naar verluidt een vrijstelling te verlenen en ontsloeg Zundski nadat hij twee trainingen had gemist, daarbij verwijzend naar het niet voldoen aan verplichte on-the-job trainingen.

Een districtsrechtbank in New York heerste in februari 2022 dat Zdunski volgens de uitspraak niet genoeg informatie had verstrekt over zijn ontslag om zijn claim voor achterstallig loon, herstel en $ 10 miljoen aan schadevergoeding toe te wijzen.

“[E2CCB] niet ontnemen [Zdunski] alle burgerrechten toen ze zijn dienstverband beëindigden”, luidt het besluit. “De eiser heeft geen andere feiten geïdentificeerd die wijzen op het bestaan ​​van een samenzwering.”

Kristina Heuser, de advocaat van Zdunski, vertelde de DCNF dat het ontslag van haar cliënt “duidelijk in strijd was met de Amerikaanse grondwet en titel VII van de Civil Rights Act van 1964” en dat ze van plan waren in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof van de staat.

“Het is duidelijk dat, omdat Ray Zdunski het idee niet zal bevestigen dat God fouten maakt wanneer hij mannen en vrouwen schept, de federale rechtbanken in deze staat hebben geoordeeld dat zijn werkgever gerechtvaardigd was om zijn dienstverband te beëindigen”, zei Heuser. “Integendeel, dit ontslag was duidelijk in strijd met gevestigde wetten en we zullen in beroep gaan tegen deze zaak bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.”

E2CCB reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.