President Joe Biden zal dinsdag een uitvoerend bevel aankondigen om het aantal antecedentenonderzoeken dat nodig is voordat een wapen kan worden gekocht, te verhogen.

Het uitvoerend bevel bevat ook een maatregel om de kennis over “rode vlag”-wetten te vergroten, aldus het Witte Huis in een verklaring. stelling.

De president zal de aankondiging doen in Monterey Park, Californië, waar een schutter in januari elf mensen doodde en negen verwondde.

“Monterey Park maakt deel uit van een groeiende lijst van gemeenschappen in het hele land die voor altijd worden veranderd door wapengeweld – niet alleen massale schietpartijen, maar alledaagse daden van wapengeweld die misschien niet de nationale krantenkoppen halen”, zei de regering-Biden. lezen.

MONTEREY PARK, CALIFORNIË – JANUARI 24: Mensen wonen een wake bij kaarslicht bij voor de slachtoffers van een dodelijke massale schietpartij in een ballroomdansstudio, terwijl een persoon een bord vasthoudt met de tekst ‘Het probleem zijn mensengeweren!’ op 24 januari 2023 in Monterey Park , Californië. (Foto door Mario Tama/Getty Images)

Biden zal er bij het Congres op blijven aandringen om een ​​universele achtergrondcontrolewet goed te keuren, maar voorlopig vraagt ​​zijn uitvoerend bevel aan procureur-generaal Merrick Garland om “de Verenigde Staten zo dicht mogelijk bij universele achtergrondcontroles te brengen zonder aanvullende wetgeving”.

Garland zal dit doen door de ‘wettelijke definitie van wie’ betrokken is bij de ‘vuurwapenhandel’ te ‘verduidelijken’ om ‘ervoor te zorgen dat wapenverkopers’ weten dat ze achtergrondcontroles moeten uitvoeren, aldus de verklaring.

Voor “rode vlag” -wetten vraagt ​​​​Biden leden van zijn kabinet om het publiek voor te lichten over het juiste gebruik van de wet “door samen te werken met wetshandhavers, zorgverleners, opvoeders en andere gemeenschapsleiders” en de bevordering van “veilige opslag” aan te moedigen. van vuurwapens.

Hij roept leden van zijn kabinet ook op om met een voorstel te komen over hoe de federale overheid families die het slachtoffer zijn van wapengeweld beter kunnen helpen en om van de federale wetshandhavingsinstanties te eisen dat ze hun rapportage van ballistische gegevens bespoedigen.

Biden heeft herhaaldelijk gezegd dat hij tijdens zijn ambtstermijn “aanvalswapens” wil verbieden. (GERELATEERD: Biden stelt een hele reeks eisen voor wapenbeheersing op, dringt er bij het Congres op aan te handelen)

Hij presenteerde zijn wapenvoorstellen in juni 2022 na de massale schietpartijen in Uvalde, Taxes en Buffalo, New York, en zei dat “aanvalswapens” beperkt moeten blijven tot 21-plussers als ze dat niet doen.