Een voormalig economisch adviseur van voormalig president Donald Trump zei maandag dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) verschillende pogingen om Silicon Valley Bank te kopen heeft geblokkeerd.

Federale toezichthouders hebben Silicon Valley Bank vrijdag gesloten nadat de aandelenkoers was gecrasht en klanten een bankrun begonnen na de bekendmaking door de financiële instelling van een verlies van $ 1,8 miljard op de verkoop van activa als gevolg van hoge rentetarieven, CNBC gemeld. De FDIC sloot zondag ook Signature Bank, daarbij verwijzend naar ‘systeemrisico’, CNBC gemeld afzonderlijk.

“Ik hoorde van mensen die ik heel erg vertrouw en die heel dicht bij de situatie stonden, dat er kopers waren die bereid waren om in te stappen en de bank te kopen en dat de FDIC-radicalen dat in principe niet zouden toestaan”, zegt Kevin Hassett, voormalig voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs, vertelde Fox Business-presentator Larry Kudlow. “Ik hoorde zelfs weer iemand rechtstreeks tegen me zeggen dat het dicht bij de situatie zat, dat de regering Biden een witte lijst had van bedrijven die bevoegd waren om de failliete bank te kopen en bedrijven die dat niet hadden.” (GERELATEERD: ‘Time to Buy Gold’: Tucker Carlson reageert op ‘op een na grootste’ bankfaillissement in de Amerikaanse geschiedenis)

Depositohouders die rekeningen hadden bij Silicon Valley Bank en Signature Bank zullen hun geld volledig kunnen terugkrijgen, aldus de FDIC. aankondiging in samenwerking met het ministerie van Financiën en de Federal Reserve op zondag.

SHOW:

De Republikeinse senator Bill Hagerty uit Tennessee vroeg op een Twitter-zondag waarom de FDIC zich verzette tegen de aankopen van de Silicon Valley Bank functie.

“Op basis van nieuwsberichten lijkt de FDIC SVB-kopers uit de markt te hebben gegooid en in plaats daarvan de Fed en de schatkist tot een nog groter vangnet te hebben gemaakt”, tweette Hagerty.

Hassett bekritiseerde ook de FDIC voor het niet goedkeuren van de aankopen, eraan toevoegend dat het Congres hoorzittingen zou moeten houden over hoe de FDIC omging met de gerapporteerde aanbiedingen.

“Ze zijn zo bezorgd over een bank die een beetje groter wordt dat ze besloten hebben om al dat belastinggeld in gevaar te brengen en ik denk dat we vanaf het begin hebben gezien van de regering-Biden dat ze een radicaal-linkse agenda hebben. ‘, zei Hassett. ‘En dat straalt nooit gezond verstand uit. Dus hier zitten we midden in een potentiële bankencrisis, we hebben mensen klaarstaan ​​om naar voren te treden om het bedrijf te kopen en radicaal links in de FDIC laat ze niet toe.

De FDIC reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.