De wetgevende macht van West Virginia heeft zaterdag een verbod aangenomen op geslachtsveranderende operaties, geslachtshormonen en puberteitblokkers, met uitzonderingen voor patiënten met een aanzienlijk ‘zelfmoordrisico’.

De leider van de meerderheid in de Senaat, Tom Takubo, een Republikein, heeft opgeroepen tot wijzigingen in het oorspronkelijke wetsvoorstel, dat uitzonderingen mogelijk maakt op het verbod op transgenderbehandeling van minderjarigen in het wetsvoorstel als het kind een risico vormt dat belangrijk is voor zelfmoord. Takubo haalde beweringen aan dat zelfmoord en zelfmoordgedachten aanzienlijk afnemen onder minderjarigen die lijden aan geslachtsdysforie en behandelingen voor “geslachtsverandering” ondergaan. (GERELATEERD: Noorse regels ‘genderbevestigende zorg’ is ‘niet op bewijs gebaseerd’)

door Takubo wijziging zou “puberale modulatie en hormoontherapie voor ernstige geslachtsdysforie” mogelijk maken in omstandigheden waarin “de minderjarige door niet minder dan twee medische of geestelijke zorgverleners is gediagnosticeerd met ernstige geslachtsdysforie”. Het amendement van Takubo was verleden 20 tot 12.

DE vastgestelde factuur dat “allopathische en osteopathische artsen geen onomkeerbare geslachtsveranderende chirurgie of geslachtsveranderende medicatie zoals hierin gedefinieerd kunnen geven aan een persoon onder de achttien jaar.”

West Virginia leidt de natie in het aantal transgender tieners per hoofd van de bevolking, volgens een studie uit 2017 door het Williams Institute.

Het wetsvoorstel wacht op de ondertekening van de Republikeinse gouverneur Jim Justice, die in 2021 een wetsvoorstel ondertekende dat mannen die zich als vrouw identificeren, uitsluit van bij concurrentie in dames- en damessportcompetities.

De National Institutes of Health (NIH) financierden een in januari gepubliceerde studie waarin werd beweerd dat geslachtshormonen de geestelijke gezondheid van patiënten aanzienlijk verbeterden, ondanks meerdere zelfmoorden bij patiënten. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat gemakkelijkere toegang tot puberteitblokkers en transgenderhormonen verband houdt met meer zelfmoorden onder tieners.

Onderzoeker Jack Turban werd gedwongen verschillende correcties te publiceren op een veelgeprezen artikel in Psychology Today, dat beweerde te bewijzen dat “genderbevestigende medische zorg de geestelijke gezondheid van transjongeren verbetert”, nadat de eigen onderzoekers van het onderzoek hadden geklaagd. studies hadden niet ondubbelzinnig kunnen bewijzen dat toegang tot transgender “behandelingen” leidde tot een betere geestelijke gezondheid.