TRUMP KRACHT EEN — Dat zei oud-president Donald Trump tegen de Republikeinse gouverneur van Florida. Ron DeSantis zal “waarschijnlijk” zijn grootste uitdager zijn in de presidentiële voorverkiezingen tot en met 2024.

Een verslaggever aan boord van Trump Force One vroeg Trump of DeSantis zijn grootste “uitdager” zou worden in de voorverkiezingen.

“Ik zou waarschijnlijk ja zeggen, maar je weet nooit wat er aan de hand is, het kan veranderen. Ik denk dat we niet veel uitdaging zullen hebben”, antwoordde Trump.

DeSantis moet nog een presidentieel bod voor 2024 aankondigen, maar sluit dit niet uit. Uit peilingen blijkt dat de gouverneur van Florida de grootste tegenstander van Trump is, met de enige twee andere Republikeinse kandidaten die hebben aangekondigd – Nikki Haley en Vivek Ramaswamy – ver achter de twee.

NATIONAL HARBOUR, MARYLAND – MAART 04: De voormalige Amerikaanse president Donald Trump spreekt met verslaggevers voorafgaand aan zijn toespraak op de jaarlijkse Conservative Political Action Conference (CPAC) in het Gaylord National Resort & Convention Center op 4 maart 2023 in National Harbor, Maryland. Trump beantwoordde vragen van verslaggevers over een reeks onderwerpen, waaronder zijn campagnevoortgang en zijn mening over de oorlog in Oekraïne. Conservatieven kwamen bijeen op de jaarlijkse vierdaagse conferentie om de agenda van de Republikeinse Partij te bespreken. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

“We bestuurden een geweldig land. We hadden de grootste economie in de geschiedenis. We hadden het grootste succes ooit”, vervolgde Trump, wijzend op zijn militaire hervormingen, belastingverlagingen, deregulering en de Israëlische vredesonderhandelingen.

“We hebben het net zo goed gedaan als wie dan ook. We hebben in mijn regering de grootste economie in de geschiedenis van ons land gecreëerd, en niemand kan daar zelfs maar tegenin gaan. En toen werden we getroffen door COVID, en we deden het opnieuw, ‘ zei Trump.

Kiezers zullen hem steunen omdat “ze die momenten missen”, voegde hij eraan toe.

De voormalige president vertelde verslaggevers ook dat hij DeSantis niet “de gehaktbal Ron” noemde omdat het “te grof” was. (GERELATEERD: Trump zegt dat ‘Meatball Ron’ ‘te grof’ is om DeSantis te beschrijven)

“Ik gebruik die naam niet. Hij wordt door andere mensen gebruikt. Ik hou niet van die naam, ik vind hem te onbeleefd”, zei Trump tijdens zijn reis naar Iowa, de belangrijkste nationale correspondent van The Daily Caller, Henry Rodgers.

“Ik ben een heel ongemanierd persoon”, voegde Trump er lachend aan toe.