TRUMP KRACHT EEN — Oud-president Donald Trump legde uit waarom hij gaf aan de Republikeinse gouverneur van Florida. Ron DeSanti noemt zichzelf “Ron DeSanctimonious” en zei dat hij er spijt van had hem als gouverneur te hebben gesteund.

Tijdens een interview in het vliegtuig van Trump met een paar verslaggevers, legde Trump zijn bijnaam voor DeSantis uit en bekritiseerde hij hem tijdens het interview zwaar over een aantal kwesties.

“Nou, ik denk dat het verwijst naar het feit dat wanneer je iets voor iemand doet en ze niet beantwoorden, ik het nooit leuk vond. En hij was uit de politiek. Hij had bij een advocatenkantoor moeten gaan werken of zoiets. En hij kwam naar me toe, hij vroeg om een ​​goedkeuring. Ik zei: ‘je bent nu zo dood. Geen enkele goedkeuring zal je redden. George Washington zal niet redden. Hij zei: “Ik zeg je, als je het goedkeurt me, ik heb een kans” en hij was een van de zeer vele leden van het Congres die op mij stemden over de beschuldiging van hoax. En ik dacht waarom niet? Dus gaf ik hem een ​​goedkeuring omdat ik de andere heer die Adam was niet kende Putnam, was de commissaris van landbouw, wat in Florida een groot probleem is’, zei Trump tegen verslaggevers.

“Toen ik hem steunde, was de race feitelijk voorbij, maar het was voorbij voor hem. En toen passeerde ik hem de crackhead. Weet je, je had een man aan het rennen die eigenlijk de ster van het feest was. Hij en Stacey Abrams, mannelijk en vrouwelijke versies. En Ron dacht niet dat hij kon winnen. Ik had twee rally’s, misschien drie. En we hadden enorme menigten bij de rally’s. Ik zei: ‘Ik denk dat jij gaat winnen.’ En uiteindelijk won hij. En een paar jaar later, wat doe je dan, stel je hem een ​​vraag, ‘ga je voor het presidentschap?’ of commentaar.’ Ik zei dat het niet had mogen gebeuren. Omdat hij stierf als een hond. Hij was een dode politicus. Hij had misschien voor een advocatenkantoor gewerkt of iets anders gedaan.” vervolgde hij. (GERELATEERD: Trump maakt eerste stop in Iowa voor campagne in 2024, kondigt leiderschapsteam aan)

DeSantis, die Trump herhaaldelijk heeft bekritiseerd, hield vrijdag een evenement in Davenport, Iowa, waar Trump maandagavond zijn evenement organiseert. DeSantis wordt beschouwd als de belangrijkste rivaal van Trump, hoewel hij zijn kandidatuur voor het presidentschap nog moet bekendmaken.

“En op het moment dat ik het goedkeurde, veranderde alles onmiddellijk. Het duurde geen twee dagen, het duurde slechts een korte tijd. Ik ben een loyaal persoon, dus als ik het woord Ron DeSanctimonious of Ron DeSanctus gebruik, is het gewoon een kortere versie. “Ik gebruik ze allebei. Ik kan moralizer niet twee keer in dezelfde alinea gebruiken. Dus ik gebruik ze, maar ze werken best goed samen. Sommige mensen vinden ze leuk, anderen niet, maar ik heb het woord nooit gebruikt.” gehaktbal,’ voegde Trump eraan toe.

Trump zei toen dat hij waarschijnlijk spijt had van zijn goedkeuring van DeSantis.

“Uh, ja, misschien, waarschijnlijk ja. Ik hou van trouwe mensen. Deze man was dood. Hij was dood als een deurspijker. Ja, dat zou ik kunnen. Dat zou ik kunnen zeggen. Ik kon altijd heel goed met hem opschieten toen hij gouverneur was. Ik heb veel goede dingen gedaan voor Florida… Ik heb hem veel geholpen. Ik heb ook veel andere mensen geholpen”, zei Trump.