Sommige migranten zeggen dat de reden dat ze zondag de zuidelijke grens bestormden, te wijten was aan problemen met het programma dat onlangs door president Joe Biden is geïntroduceerd om sommigen van hen legaal toe te laten in de havens van binnenkomst, volgens meerdere rapporten.

Honderden migranten probeerden de Paso del Norte-brug in El Paso, Texas te bestormen, terwijl sommigen zeiden dat ze boos waren over problemen met de CBP One-telefoonapp waarmee ze afspraken kunnen maken voor toelatingsgesprekken, de El Paso Times gemeld Zondag, daarbij verwijzend naar video’s van de groep. Migranten zeiden dat de menigte zich had gevormd vanwege hun frustraties over de app, samen met een bericht met een Facebook-advertentie dat migranten de Verenigde Staten in extreme gevallen via havens konden binnenkomen of als ze kinderen meebrachten. als gevolg bij Fox News. (GERELATEERD: EXCLUSIEF: Pakketten van het Rode Kruis vertellen migranten waar ze de Amerikaanse grens moeten oversteken)

De Amerikaanse douane en grensbewaking (CBP) heeft “poortverhardende maatregelen” genomen om de grote oversteek “tijdelijk” te voorkomen, zei de dienst zondag in een verklaring aan de Daily Caller News Foundation.

“CBP streeft ernaar de legale en ordelijke stroom van binnenkomst in de Verenigde Staten te behouden en tegelijkertijd de veiligheid en beveiliging van legitieme handel en reizen, CBP-faciliteiten en het personeel van CBP te beschermen”, zei CBP na het incident.

“De reactie van het CBP omvatte onder meer het plaatsen van fysieke barrières om de toegang te beperken. Vanaf 17.00 uur is er geen verdere verwerking van verkeer op PDN”, voegde het bureau eraan toe.

Biden introduceerde in januari CBP One als een legale route voor migranten die vrijstellingen zoeken van Titel 42, een openbare gezondheidsbevel uit het Trump-tijdperk dat werd gebruikt om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Sindsdien hebben migranten zich gemeld problemen met de app.

De democratische senator van Massachusetts, Ed Markey, bracht de kwestie ter sprake in een brief die hij schrijven bij het Department of Homeland Security (DHS) op 2 februari. 21.

“Dit uitgebreide gebruik van de CBP One-app roept verontrustende problemen op van ongelijke toegang – en gewetenloze limieten – tot asiel, en wordt geplaagd door aanzienlijke technische problemen en privacykwesties. DHS zou de CBP One-app onmiddellijk op de plank moeten leggen”, schreef Markey. in plaats van het gebruik van een app verplicht te stellen die ontoegankelijk is voor veel migranten en die zowel hun privacy als het internationale recht schendt, zou het DHS liever een meelevende, legale en mensenrechtengerichte benadering moeten implementeren voor degenen die asiel zoeken in de Verenigde Staten.”

In het fiscale jaar 2022 trof het CBP meer dan 2,3 miljoen migranten aan de zuidgrens. Het Agentschap ontmoeting meer dan 870.000 migranten tussen oktober 2022 en januari 2023 aan de Amerikaans-Mexicaanse grens.

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.