• Autistische adolescenten zijn oververtegenwoordigd in de jeugdige transgenderpopulatie, en sommige gezondheidswerkers schrijven dit toe aan kenmerken uit het autismespectrum, zoals obsessief denken, kwetsbaarheid voor problemen met het lichaamsbeeld en gevoelens van sociale afwijzing en isolatie tijdens de adolescentie.
  • Dr. Susan Bradley, een Canadese psychiater die in de jaren zeventig met genderdysfore kinderen begon te werken, zei dat ze geloofde dat de meeste kinderen die op zoek waren naar geslachtsveranderingen hoogfunctionerend autisme hadden en door de medische industrie werden gebruikt.
  • “Als iemand dat zegt, weet je, ze zijn trans of ze horen over transkinderen en gaan online, zelfs als ze alleen maar zeggen: ‘Ik vraag me af of ik trans ben’, worden veel van deze kinderen automatisch geaccepteerd. “Nou. , je moet trans zijn als je er zelfs maar over hebt nagedacht. “En voor hen is dat een zeer nuttige reactie, omdat ze ineens het gevoel hebben dat dit alle problemen tijdens het hele proces verklaart”, vertelde Bradley aan DCNF.

Volgens onderzoek en medische professionals vertegenwoordigen kinderen met autisme een onevenredig groot deel van de bevolking dat zich identificeert als transgender, en eigenschappen in het autismespectrum maken hen bijzonder kwetsbaar voor denkpatronen die ertoe kunnen leiden dat jonge mensen geslachtsveranderingen nastreven.

Transgenders zijn ongeveer drie tot zes keer meer waarschijnlijk volgens onderzoek autistisch zijn dan niet-transgenders; het verband tussen transgenderisme en autisme is in ieder geval een onderwerp van interesse geweest voor onderzoekers 2010en de Gender Development Identity Service van Tavistock, ‘s werelds grootste pediatrische genderkliniek, zijn de afgelopen jaren bekritiseerd vanwege beschuldigingen dat tot 97,5% van zijn sekspatiënten autistisch waren. Dr. Susan Bradley, een Canadese psychiater en pionier in de behandeling van genderdysforie, vertelde DCNF dat ze nu gelooft dat de meeste gendergerelateerde pediatrische patiënten in het autismespectrum zitten en worden uitgebuit door gezondheidswerkers.

“Toen we deze kinderen vanaf zeer jonge leeftijd zagen, kwamen er kinderen naar de kliniek, een klein meisje dat dacht dat ze een jongen was of vice versa. Het was niet ongebruikelijk dat een van hen dacht dat hij een hond was of een kat of zoiets’, zei Bradley, voorzitter van de DSM-IV-subcommissie voor genderstoornissen.

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) is de officiële handleiding van de American Psychiatric Association, die wordt gebruikt om psychische stoornissen te classificeren en te diagnosticeren. Bradley leidde acht andere artsen bij het opstellen van deze richtlijnen in zijn uitgave van 1994.

Bradley begon rond 1975 kinderen met genderdysforie te behandelen en in de loop der jaren heeft ze vastgesteld dat veel patiënten de kenmerken van hoogfunctionerend autisme vertonen, vertelde ze aan DCNF. Mensen met autisme hebben de neiging zich heel intens te concentreren op hun interessegebieden en hebben grote moeite om iets los te laten als ze eenmaal geloven dat het waar is, wat adolescenten met autisme bijzonder vatbaar maakt voor identiteitsproblemen op het gebied van geslacht en lichaamsbeeld, zei ze. (GERELATEERD: Opgegraven e-mails tonen Rachel Levine die ‘potentiële inkomsten’ bespreekt uit procedures voor het wijzigen van het geslacht van kinderen)

“Ze hebben vroege problemen met sociaal begrip en het gevoel dat ze er niet bij horen; ze hebben moeite om te begrijpen dat ze anders zijn op de een of andere manier die anderen ook niet begrijpen, en ze voelen zich vaak buitengesloten van leeftijdsgenoten. Veel van hen hebben geen goede vriend. Ze zeggen vaak dat andere kinderen hen plagen of buitensluiten,” zei ze. “Deze kinderen zijn zelfs nog minder toegerust dan de gemiddelde tiener om met sterke gevoelens om te gaan, en ze zijn soms totaal ontregeld. Daarom worden ze zoveel kwetsbaarder, ze worden suïcidaal, ze worden angstig, depressief, erg neerslachtig… dezelfde.

“Als iemand dat zegt, weet je, ze zijn trans of ze horen over transkinderen en gaan online, zelfs als ze alleen maar zeggen: ‘Ik vraag me af of ik trans ben’, worden veel van deze kinderen automatisch geaccepteerd. “Nou. , je moet trans zijn als je er zelfs maar over hebt nagedacht. “En voor hen is dat een zeer nuttige reactie, omdat ze ineens het gevoel hebben dat dit alle problemen tijdens het hele proces verklaart”, vertelde Bradley aan DCNF.

Kinderen met hoogfunctionerend autisme presenteerden zich ooit aan klinieken voor eetstoornissen met suïcidale en angstige depressies en verstoringen van het lichaamsbeeld, maar toen pediatrische genderklinieken begonnen te verschijnen, begonnen tieners met autisme meer naar deze toe te trekken, zei Bradley.

Chloe Cole, een jonge vrouw die geslachtshormonen en een dubbele borstamputatie onderging tussen haar 13e en 17e en die nu spijt heeft van haar medische overgang, vertelde DCNF dat artsen er niet in waren geslaagd haar beroertes significant te behandelen. gender identiteit.

“Ik sprak met een niet-transgender persoon die ook op het spectrum van sommige van mijn dysforische symptomen zat en hoe dingen als de puberteit voor mij voelden, en ze vertelde me dat het letterlijk is hoe het is om autistisch te zijn en door de puberteit te gaan,” Cole gezegd. “Het komt vaak voor dat meisjes met autisme meer traditioneel mannelijk gedrag of een meer tomboy-achtige persoonlijkheid vertonen. Dat was zeker mijn ervaring toen ik opgroeide en het maakte het moeilijker voor mij om persoonlijke relaties te hebben met andere meisjes in mijn leven. leeftijd.

Cole klaagt het ziekenhuis en de medische professionals aan die betrokken waren bij zijn geslachtsverandering. Zijn advocaten ruzie maken dat artsen haar psychotherapie hadden moeten aanbieden om haar autismespectrumsymptomen en psychische problemen aan te pakken, maar in plaats daarvan haar genderdysforie tot de hoogste prioriteit hadden gemaakt.

“Het is gruwelijk dat geen van deze kinderen echt op de juiste manier wordt gescreend, niet alleen op autisme, maar echt op een heleboel andere aspecten van hun achtergrond die een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van hun dysforie,” zei ze, daarbij verwijzend naar sociale angst. . , persoonlijkheidsstoornissen, depressie en geschiedenis van misbruik. “Ze mogen gewoon door het systeem gaan en [their gender dysphoria] wordt gewoon behandeld als een volledig op zichzelf staand probleem.

Het Clarke Institute in Toronto, nu het Centre for Addiction and Mental Health, opende halverwege de jaren zeventig zijn pediatrische genderkliniek, toen clinici een therapiegerichte aanpak aanboden en 80-90% van de patiënten hun genderverwarring achter zich had gelaten en zich had verzoend met hun biologische seks, volgens Bradley. De kliniek begon uiteindelijk minderjarigen puberteitblokkers te geven om genderproblemen te verlichten, in overeenstemming met de opkomende praktijk in Nederland; Bradley beschouwt dit als een vergissing en merkt op dat blokkers versterken wat anders waarschijnlijk een tijdelijke transgenderfase zou zijn en tot ernstige fysieke bijwerkingen leiden.

Dr. Lawrence Fung, een psychiater aan de Stanford University, denkt dat er een biologische factor kan zijn die ervoor zorgt dat mensen met autisme zich als transgender identificeren en denkt dat mensen met autisme vaak meer androgyn zijn; is het gezegd NPR meer onderzoek was nodig over het onderwerp.

“Vrouwen in het spectrum lijken meer testosteron en mannelijke kenmerken op hun gezicht te hebben. Aan de andere kant hebben mannen in het autismespectrum meer vrouwelijke kenmerken”, vertelde hij het verkooppunt.

De World Professional Association for Transgender Health (WPATH), die de medische overgang van minderjarigen luidkeels steunt, herkennen dat “autistische / neurodivergente transgenderjongeren een aanzienlijke minderheidssubpopulatie vertegenwoordigen van jongeren die in genderklinieken worden bediend op wereldschaal”, en de groep moedigt aanbieders aan om aanvullende voorlichting te geven over de behoeften van hun autistische patiënten volgens de nieuwste zorgstandaarden. De groep merkt op dat kenmerken van autisme, waaronder rigide denken en verschillende vaardigheden om de toekomst voor te stellen en te plannen, meer tijd en genderondersteuning vereisen overstappende patiënten.

“De autistische mentaliteit heeft de neiging om dingen zwart-wit te zien, dus als een kind zich geen meisje voelt – en dat kan zijn omdat ze zich niet mooi genoeg voelen om een ​​meisje te zijn – dan denkt hij dat hij een jongen,” vertelde Stella O’Malley, een psychotherapeut en oprichter van Genspect, een organisatie die kritiek heeft op overgangen van kinderen, aan DCNF. (GERELATEERD: ‘Chilling Effect’: hier is hoe rechtszaken de kinderseksveranderingsindustrie kunnen omverwerpen)

“Mensen met autisme hebben ook de neiging om erg letterlijk te zijn en dus kunnen ze geloven dat als mensen hun favoriete voornaamwoorden en zelfstandige naamwoorden gebruiken, ze een jongen moeten zijn. manieren, waardoor ze geloven dat ze misschien een jongen moeten zijn, ‘zei O’Malley.

Transgenderidentificatie is de afgelopen tien jaar explosief gestegen, vooral onder de jeugd, en klinieken die procedures voor geslachtsverandering aanbieden aan kinderen zijn gegroeid van ongeveer nul 15 jaar geleden tot een huidige schatting van 100. in de VS, als gevolg bij Reuters. Ongeveer 300.000 minderjarigen in de Verenigde Staten identificeren zich nu als transgender, en ongeveer 10.000 tot 30.000 zoeken een of andere vorm van gendergerelateerde medische interventie.

Het Centrum voor Verslaving en Geestelijke Gezondheid heeft niet gereageerd op het verzoek om commentaar van de DCNF.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.