CONCORD, NH – Een Republikeinse wetgever uit New Hampshire is vrijdag gearresteerd omdat hij naar verluidt had geschreeuwd en gevloekt tegen een sneeuwschuiver-vrachtwagenchauffeur die de confrontatie had opgenomen en later aan de politie had gemeld.

Vertegenwoordiger Jeffrey Greeson, 51, van Wentworth, is beschuldigd van wanordelijk gedrag, criminele bedreigingen en mishandeling, zegt de politie. Hij werd op borgtocht vrijgelaten en op 18 mei teruggezonden naar de rechtbank van Plymouth.

De politie zei dat ze de arrestatie hadden verricht nadat ze een rapport hadden ontvangen dat een lid van de Wentworth Highways Department door een burger werd gehinderd bij zijn sneeuwruimingspogingen en een deel van de ontmoeting op zijn mobiele telefoon had opgenomen.

Greeson reageerde niet onmiddellijk op een e-mail die vrijdag naar zijn Statehouse-kantoor was gestuurd om commentaar te vragen.

Paul Manson, de wegagent van Wentworth, zei dat hij zaterdag al ongeveer zes uur aan het ploegen was toen hij Greeson tegenkwam die midden op de weg stond rond 8 uur ‘s ochtends.

“Hij begon me gewoon in de maling te nemen, en ik wist niet wat er aan de hand was”, zei hij donderdag. “Toen ik uit de truck stapte, begon hij in mijn gezicht te schreeuwen. Dus ik stapte weer in de truck en pakte mijn telefoon.

De video, die Manson op Facebook plaatste, laat zien hoe Greeson een kniediepe hoop sneeuw langs de weg claimt. De storm liet bijna een voet sneeuw vallen voordat hij later op de dag kalmeerde.

‘Hier houdt mijn oprit op, precies hier. Duw het van de weg! schreeuwde Greeson, die ook een grof handgebaar en scheldwoorden gebruikte. “Het is jouw taak om de weg vrij te maken. Maak de weg vrij! Stap nu in je vrachtwagen en doe je werk! “

Greeson, een gepensioneerde marineofficier en pastoor die zijn tweede ambtstermijn in het Huis uitzit, reageerde donderdag ook niet op een e-mail waarin om commentaar werd gevraagd.

“Hij was van streek omdat ik de sneeuw niet ver genoeg uit de weg duwde, en ik alles op zijn oprit zette, en ik zal eerlijk tegen je zijn, dat is wat ik doe,” zei Manson. “Het is mijn taak om de sneeuw van de weg te ruimen. En ik voel me meestal slecht omdat ik sneeuw leg op de opritten van mensen, en ik kan er echt niets aan doen.

Manson zei dat hij beseft dat het geen pretje is om te scheppen nadat een sneeuwschuiver is gepasseerd. Maar hij zei dat de ambtenaren het niet verdienden om aangevallen te worden.

“Ik kan naar huis gaan als ik klaar ben met mijn diensten van 3, 4, 6 uur en hetzelfde doen,” zei Manson.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.