Fox News-presentator Tucker Carlson zei vrijdag dat de ineenstorting van de Silicon Valley Bank vergelijkbaar was met een “bankrun” uit 1929 en de ineenstorting van cryptocurrency-uitwisseling FTX.

“We beginnen een beter en nauwkeuriger beeld te krijgen van wat dat betekent als Joe Biden opschept over het sterkste en eerlijkste economische herstel in de geschiedenis”, zegt Carlson, mede-oprichter van de Daily Caller News Foundation. “Dat betekent dat het misschien tijd is om goud te kopen en voedsel in te slaan.” (GERELATEERD: ‘Feds Brak It’: Watchers crashen nadat grote bank van de ene op de andere dag instortte)

“Enkele van de grootste banken in dit land, Wells Fargo, Bank of America, JP Morgan, Morgan Stanley verloren gezamenlijk meer dan $ 50 miljard aan marktwaarde in één dag. Dat is een hele prestatie. Aan de andere kant bestaan ​​die banken nog steeds,” Carlson toegevoegd. “Dat kun je niet zeggen van Silicon Valley Bank. Sinds vanmorgen is Silicon Valley Bank, of SVB, volledig verdwenen. Het is het op een na grootste bankfaillissement in de geschiedenis van dit land.

SHOW:

Federale toezichthouders sloten Silicon Valley Bank vrijdag nadat de aandelenkoers was gecrasht en klanten een bankrun begonnen na de bekendmaking door de financiële instelling van een verlies van $ 1,8 miljard op de verkoop van activa als gevolg van hoge rentetarieven, CNBC gemeld. Carlson nam nota van de inspanningen van spaarders om hun geld terug te krijgen.

“Wat we daar hebben is een bankrun in 1929-stijl en dat is voor niemand een goed teken. Het is de vraag of de mensen die SVB runnen het zagen aankomen. De CEO, een man genaamd Greg Becker, heeft blijkbaar meer dan $ 2 miljoen aan bankaandelen in de afgelopen twee weken”, zei Carlson. “Volgens de Unusual Whales-website hebben verschillende andere hooggeplaatste SVB-medewerkers, waaronder Chief Marketing Officer Michelle Draper, Chief Operating Officer Phil Cox, General Counsel Michael Zucker, allemaal aanzienlijke hoeveelheden SVB-aandelen verkocht. SVB dit jaar.”

“Wisten deze medewerkers dat hun bank in de problemen zat? We weten het niet. Nogmaals, waar waren de toezichthouders? vroeg Carlson. “Ze hadden dit moeten voorkomen. Nogmaals, we weten het niet. En de zakenpers? Het is bedoeld om gewone mensen te vertellen wat er gaande is in het bedrijfsleven. Blijkbaar heeft niemand het gemerkt.

Carlson vergeleek de ineenstorting van Silicon Valley Bank met de val van cryptocurrency exchange FTX, waar hij een aanvraag voor had ingediend faillissement 11 november, zeggend dat de mislukkingen van toezichthouders en de pers in beide gevallen vergelijkbaar waren.

“Het kan heel, heel, heel serieus zijn. We hopen dat het niet zo zal zijn,” zei Carlson. “We hopen dat het vandaag eindigt met een eenzaam verhaal.”

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.