sen. Josh Hawley waarschuwde de Chinese president Xi Jinping dat de jitter aanwezig is in een uitdagende brief deze week nadat het Congres de wet van de Missouri Republikein had aangenomen die de Amerikaanse inlichtingengemeenschap verplicht om elk bewijs vrij te geven dat een uitgelekt laboratorium in China de wereldwijde COVID-19-pandemie veroorzaakte.

De heer Hawley riep de handlangers van de heer Xi op omdat ze agressief lobbyden voor zijn wetsvoorstel, waarin de directeur van de nationale inlichtingendienst wordt opgeroepen om binnen 90 dagen te derubriceren en aan het Congres te rapporteren over mogelijke verbanden tussen het virus en het Wuhan Institute of Virology.

“Ik weet dat u zeer geïnteresseerd bent in dit wetsvoorstel – uw eigen communistische functionarissen hebben naar mijn kantoor geschreven en eisen dat we het laten vallen, in hun gebruikelijke stijl van preken en idioten”, schreef meneer Hawley vrijdag aan meneer Xi.

“Maar het wetsvoorstel wordt binnenkort wet – tenzij u president Biden kunt overtuigen om er een veto over uit te spreken”, schreef hij. “De tijd is om. Wees duidelijk over uw rol bij het verspreiden van COVID over de hele wereld.

Het Huis keurde de wetgeving vrijdag unaniem goed met 419 tegen 0 stemmen. Het wetsvoorstel, opgesteld door de heer Hawley, werd eerder deze maand unaniem goedgekeurd door de Senaat. Hij gaat nu naar het kantoor van president Biden.

Biden zei niet of hij het wetsvoorstel zou ondertekenen, maar gaf ook niet aan dat hij er een veto over zou uitspreken.

De Chinese Communistische Partij heeft met klem de beschuldigingen ontkend dat het laboratorium in Wuhan verantwoordelijk was voor het virus. De CCP had ook kritiek op de wereldwijde inspanningen om meer informatie over de oorsprong van COVID-19 te vinden.

Peking heeft zich verheugd over de wijdverbreide in diskrediet gebrachte theorieën dat het Amerikaanse leger verantwoordelijk was voor de wereldwijde verspreiding van het virus.

Het virus werd aanvankelijk toegeschreven aan een natte markt in Wuhan, de centraal-Chinese stad waar het virus voor het eerst werd ontdekt in 2019 voordat het zich begin 2020 over de wereld verspreidde.

De theorie van het laboratoriumlek, die aanvankelijk door politiek links in diskrediet werd gebracht als verkeerde informatie, kreeg laat in de Trump-regering geloof en werd ondersteund door bewijs dat sommige laboratoriummedewerkers in Wuhan in het ziekenhuis waren opgenomen met een griepachtige ziekte voordat het virus door de stad explodeerde. .

Tom Howell Jr. heeft bijgedragen aan dit rapport.

Ga voor meer informatie naar de Washington Times COVID-19-bronpagina.