• Ambtenaren van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hebben een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van een Zwitsers klimaatbedrijf dat momenteel onder vuur ligt wegens vermeende verkoop van ‘fictieve’ koolstofkredieten om klimaatregulering te bespreken, volgens een onderzoek van Daily.Caller News Foundation.
  • Volgens een rapport van de Nederlandse onderzoekskrant Follow the Money konden miljoenen dollars aan CO2-credits uitgegeven door het Zwitserse bedrijf South Pole niet op betrouwbare wijze worden gekoppeld aan daadwerkelijke broeikasgasreducties.
  • SEC-functionarissen hadden in januari 2022 een ontmoeting met een vertegenwoordiger van South Pole en het bedrijf werd volgens openbaar beschikbare documenten verschillende keren genoemd in de ontwerpvoorschriften die in maart 2022 door het bureau zijn vrijgegeven.

Ambtenaren van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hadden een ontmoeting met vertegenwoordigers van een Zwitsers klimaatadviesbureau dat momenteel onder vuur ligt wegens vermeende verkoop van ‘fictieve’ koolstofkredieten, volgens een onderzoek van de Daily Caller News Foundation.

SEC-functionarissen hadden een ontmoeting met een vertegenwoordiger van Zuidpool in januari 2022 om te bespreken hoe de SEC zou kunnen inschatten met welke kosten bedrijven te maken zouden krijgen als ze gegevens over hun uitstoot van broeikasgassen zouden opnemen in hun reguliere financiële rapportage, als gevolg naar een openbaar beschikbaar SEC-memorandum. Het bedrijf, een internationale grootmacht wiens klanten Gucci en Volkswagen zijn, heeft mogelijk voor miljoenen dollars aan CO2-credits verkocht op basis van de belofte van milieu-inspanningen die nooit zijn gebeurd. als gevolg heeft een rapport door het Nederlandse onderzoeksmediakanaal Follow the Money. (GERELATEERD: Ambtenaren van de Biden-administratie werkten nauw samen met de klimaatgroep onder voorzitterschap van een enorme Dem-donor, e-mailuitzending)

South Pole beheert de “grootste portefeuille van koolstofprojecten ter wereld” en stelt bedrijven in staat hun uitstoot van broeikasgassen te compenseren door te investeren in projecten die de koolstofuitstoot elders verminderen, waardoor ze de doelstellingen van koolstofemissies kunnen halen zonder hun bedrijfsmodel radicaal te veranderen. als gevolg naar zijn website. Het bedrijf lijkt echter credits te hebben verkocht op basis van zijn handtekening Kariba Bosbescherming project in Zimbabwe, ondanks de wetenschap dat het project mogelijk slechts een derde van de publiekelijk geclaimde broeikasgascompensaties van het bedrijf heeft gegenereerd, meldde Follow the Money.

South Pole werd meerdere keren genoemd in een voorgestelde schikking uitgegeven door de SEC in maart 2022, die bedrijven zou verplichten klimaatgerelateerde gegevens te rapporteren, als bron van geschatte nalevingskosten voor bedrijven. Nog in januari 2023, de Zuidpool gepubliceerd een blogpost met advies aan bedrijven over hoe ze de door de SEC voorgestelde klimaatregels het beste kunnen begrijpen, waarbij wordt opgemerkt dat ze voortbouwen op de “goed gevestigde aanbevelingen van de Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TFCD)”.

Uit een eerder DCNF-onderzoek bleek dat leden van de taskforce klimaatgerelateerde onthullingen nauwe persoonlijke en zakelijke banden leken te hebben met leden van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de belangrijkste democratische donor Michael Bloomberg.

De kredieten van South Pole zijn gebaseerd op een schatting van de omvang van de ontbossing als het bedrijf geen actie zou ondernemen om een ​​bos te beschermen, aldus FTM. Het bedrijf ontdekte echter in juni 2022 dat het de snelheid van ontbossing had overschat, wat betekent dat het kredieten had uitgegeven ter waarde van 27 miljoen ton broeikasgasemissies die ‘ze niet had gestopt’.

Credits verkocht van Kariba genereerden 10% van de 232 miljoen euro ($ 246,8 miljoen) aan inkomsten die South Pole in 2022 rapporteerde, meldde FTM.

Het bedrijf voerde aan dat zijn project onafhankelijk was geverifieerd door een bedrijf dat klimaatnormen hanteert we zullen het zienen dat updates van het gebruikte model een integraal onderdeel waren van Kariba’s “ingebouwde zelfcorrectiemechanisme” om ervoor te zorgen dat uitgegeven kredieten betrekking hebben op verdisconteerde CO2-compensaties, in een rapport van februari persbericht. Verra wordt geconfronteerd met beschuldigingen dat ongeveer 90% van haar compensatiekredieten voor het regenwoud niet is vertaald in echte CO2-reducties, een claim afgewezenvolgend op een gezamenlijk onderzoek door Britse media The Guardian, Duitse media Die Zeit en non-profit onderzoeksmedia SourceMaterial gepubliceerd in januari.

“Hoewel we het onderzoek van VCM verwelkomen en zeer serieus nemen, accepteren we echter geen overdreven en misleidende informatie”, zei het bedrijf in hetzelfde persbericht. “We weerleggen sterk misleidende beweringen over ‘te hoge emissies’ van geverifieerde koolstofkredieten van een van onze vlaggenschipprojecten voor klimaatactie, het Kariba REDD+ Forest Protection Project.”

Uiteindelijk schortte het bedrijf de verkoop van Kariba-tegoeden op in november 2022, maar deed het toch een verkoop van meer dan een half miljoen euro aan accountantskantoor EY in september 2022, maanden nadat het bedrijf de te hoge opgave ontdekte, volgens Follow the Money. Tijdens een interne bijeenkomst kon mede-oprichter Christian Dannecker naar verluidt geen duidelijk antwoord geven op de vraag of de gegarandeerde CO2-compensatie in de kredieten van het bedrijf daadwerkelijk bestond.

De SEC weigerde commentaar te geven op dit artikel.

South Pole reageerde niet onmiddellijk op een DCNF-verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Als u vragen heeft over onze richtlijnen of onze samenwerking met ons, neem dan contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.