Denis Shapovalov mag dan de grillen van de natuur de schuld geven van zijn non-performance tegen Ugo Humbert op vrijdag, het resultaat is hetzelfde: de Canadees leed opnieuw een simpele nederlaag, dit keer bij Indian Wells.

• Ofwel: Tennis: Russen en Wit-Russen spelen op Wimbledon

Après plusieurs onderbrekingen in de reden van de pluie, “Shapo” en zijn rivaal zullen uiteindelijk hun match voltooien in een soirée in Californië. L’Ontarien s’est toutefois ecrasé en deuxième manche dans une défaite de 7-5 et 6-4.

Shapovalov, 25e tête de serie, a l’habitude des mettre des batons dans les roues. Er is een paru-decrépi in de vooruitgang van 3-1, au premier set, en de 4-1, à la deuxième manche.

De vertegenwoordiger van het uniform kan 14 dubbele fouten in een tijdsbestek van 1 uur en 39 minuten met elkaar delen. Son inconstance en balbezit een permis à Humbert de jouir de 11 balles de bris.

Le Français, 77e raquette mondiale, n’a eu qu’à convertir quatre de ces opportunities pour se sauver avec la victoire. Er is nooit een fout gemaakt met 12 herhalingen, terwijl Shapovalov er niet in geslaagd is om 29 directe fouten te veroorzaken.

Depuis sa deelname aan tournee door des International d’Australie, de atleet van 23 jaar en met een schuin gezicht van Wu Yibing, Michael Mmoh en Taylor Fritz. Hij won geen wedstrijd in deze volgorde: een overwinning in drie ronden tegen Miomir Kecmanovic in Acapulco.

Shapovalov zal zijn koffers woensdag voor de deur niet achterlaten. Il een accédé aux huitièmes de finale du tableau de double, en compagnie van Félix Auger-Aliassime. Zondag treffen de Canadiens Lucas Miedler en Cameron Norrie.

-Tegelijkertijd werden Ontario Bianca Andreescu en Yulina Putintseva aan het einde van de middag uitgeschakeld in het damesdubbeltoernooi. Ze verloren met 7-6 (3) en 6-4 van Nicole Melichar-Martinez en Ellen Perez.