GIF:: Ateliers uit de 20e eeuw

In het kort :

  • Avatar:geschreven en geregisseerd door James Cameron, werd uitgebracht in 2009 en werd de meest opbrengende film aller tijden, wat het tot op de dag van vandaag nog steeds is.
  • Het koste meer dan een decennium voordat het eerste vervolg uitkwamMaar: Avatar: De weg van het water werd uitgebracht op 16 december 2022. Het bracht meer dan $ 2 miljard op en werd daarmee de op twee na best scorende film in de geschiedenis.
  • De weg van het water was slechts de eerste van vier extra sequels op de originele film, en de andere komen om de twee jaar uit, in 2024, 2026 en 2028. De weg van het watersucces, maakte Cameron zich zorgen ze komen misschien niet aanmaar nu zijn ze allemaal bijna plotseling onderweg.
  • Het epische verhaal volgt Jake Sully (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana), twee Na’vi-krijgers die verliefd werden in de eerste film, en hun gezin, dat is gegroeid met meerdere kinderen.
  • Castleden van: Avatar: zullen terugkeren, samen met veel nieuwe castleden.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 8/11/2022; het is voor het laatst bijgewerkt op 3/10/23.

Wat is* Avatar:Precies?

Afbeelding uit het artikel getiteld Everything We Know About James Cameron's Avatar Sequels:

Schermafbeelding:: Ateliers uit de 20e eeuw

Niet te verwarren met de populaire anime-serie Avatar: de laatste luchtstuurder, Avatar: was een sciencefictionfilm uit 2009, geschreven en geregisseerd door James Cameron, die wereldwijd bijna $ 3 miljard opbracht. Het is internationaal nog steeds de meest opbrengende film aller tijden.

Het vertelde het verhaal van Jake Sully (Sam Worthington), een gehandicapte veteraan die voor een onderzoeksreis naar de buitenaardse planeet Pandora reist. Daar wordt zijn bewustzijn overgebracht naar een avatar van Pandora’s buitenaardse ras, de Na’vi, die erg lang, erg mager en erg blauw zijn. Jake’s avatar raakt bevriend met veel Na’vi, waaronder een in het bijzonder, Neytiri (Zoe Saldana). Jake’s missie is om de Na’vi delen van hun planeet te laten verlaten zodat mensen de natuurlijke hulpbronnen kunnen gebruiken, maar Jake wordt uiteindelijk verliefd op Neytiri, kiest de kant van de Na’vi en vecht tegen mensen. Uiteindelijk winnen de Na’vi en besluit Jake om zijn geest permanent in zijn avatarlichaam over te brengen en een officiële Na’vi te worden.

De film is niet alleen bekend om zijn ongelooflijke financiële succes, maar ook om het pionieren van het proces van het vastleggen van prestaties om veel van de hoofdpersonages te creëren en het gebruik van 3D-beelden.

Wat gebeurt er in: Avatar 2:?

Enkele jaren na de gebeurtenissen in de eerste film hebben Jake en Neytiri nu vijf kinderen. drie biologische – Neteyam (Jamie Flatters), die de oudste is; Lo’ak (Groot-Brittannië Dalton), de tweede oudste; en Tuk (Trinity Jo-Li Bliss) de jongste, evenals de geadopteerde Na’Vi genaamd Kiri (Sigourney Weaver) en een geadopteerd mensenkind, Spider (Jack Champion).

Wanneer de kwaadaardige kolonel Miles Quaritch (Stephen Lang) terugkeert, dit keer met zijn bewustzijn geladen in een Na’vi-lichaam, krijgen hij en zijn team de taak om Sully te vinden en te doden, zodat de menselijke troepen de controle over Pandora kunnen overnemen. Zo verstoppen de Sullys zich bij de Metkayina, een stam die water aanbidt. Samen assimileren de Sullys zich in de Metkayina-stam en verslaan Quaritch en zijn soldaten. Quaritch overleeft het echter, maar het oudste kind van Jake en Neytiri, Neteyam, sterft tijdens het gevecht.

Heeft io9 er een? Avatar: De weg van het water Beoordeling?

Ja! Lees het hier.

Deed: Avatar 2: Veel geld verdienen?

zo veel geld. De film bracht binnen $ 2 miljard en meer over de hele wereld en bijna zeker dat we niet alleen zullen zien Avatar 3, maar onderdelen: 4: En: 5:00 Ook.

Wat is het volgende? Avatar: Over?

We weten niet veel over de plot van: Avatar 3:maar regisseur James Cameron heeft onthuld dat het zal worden verteld door een van de kinderen van Jake en Neytiri, Lo’ak, en zal een nieuwe stam van Na’vi bevatten, degene die vuur aanbidt en ermee werkt. Alle anderen zijn ook terug, inclusief de walvis, Pakayan.

Zal er meer zijn? Avatar: suites?

Ja, zoals het er nu uitziet, zijn de resterende drie films als volgt gepland.

  • Avatar 3: – 20 december 2024
  • Avatar 4: – 18 december 2026
  • Avatar 5: – 22 december 2028

Weten we iets over: Avatar 4 of 5?

Gewoon een klein beetje. Producer Jon Landau vertelde io9 dat deel vijf op een of andere manier vorm zal geven aan geschiedenis op aarde brengen. Cameron zei ook over de gebeurtenissen in de vierde film dat een studiomanager het script net had gelezen zegt “Holy shit.”

Waarom deed je? Avatar 2: Duurt het zo lang om eruit te komen?

Veel redenen. Vooral omdat James Cameron een perfectionist is. Terwijl plannen oorspronkelijk het eerste vervolg hadden in 2014, bleef het verhaal groeien tot het punt waarop Cameron van twee sequels naar drie ging, en vervolgens naar vier; in 2014 huurde hij een heel team van schrijvers in om hem daarbij te helpen.

Dan zijn de films natuurlijk enorme technische hoogstandjes – dus hoewel het filmen van de derde film enige tijd geleden is afgerond, zal deze pas volgend jaar worden uitgebracht.

is er een Avatar 3: Aanhangwagen?

Nog niet, want het is nog ver weg. Maar hier is de trailer van de tweede.

Avatar: de waterweg | Officiële trailer:

Wie maakt het nieuwe? Avatar: Films?

Cameron zelf regisseert deel twee en drie, en het was oorspronkelijk de bedoeling om ook deel twee en vijf te doen, maar: hij zei onlangs dat hij deze eer kon passeren aan iemand anders. De scripts zijn echter geschreven door Cameron, evenals de scenarioschrijvers die hij in 2014 inhuurde. Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman en Shane Salerno.

Waarom de castleden terugkwamen: Avatar 2:?

Zoe Saldana en Sam Worthington keren terug als Neytiri en Jake, de sterren van de serie. Joel David Moore is terug als Scientist Norm. CCH Pounder is terug als Neytiri en Sigourney Weaver’s moeder en Stephen Lang ook terugkeren. Maar hier wordt het raar.

Deze laatste twee acteurs speelden overleden personages in de eerste film. In deze film speelt Weaver een nieuw personage, een van de dochters van Neytiri en Jake, terwijl Lang zal terugkeren met hetzelfde karakter… min of meer. Hij is een Recombinant, een Avatar-kloon die de herinneringen van een menselijke soldaat bevat.

Wie zijn de nieuwe castleden: Avatar 2:?

Zo veel. De grootste zijn Cliff Curtis en Kate Winslet als twee leden van een nieuwe Na’vi-stam, de Metkayina, die een op water gebaseerde stam zijn. Edie Falco speelt een menselijke leider en Jemaine Clement is een andere wetenschapper.

Komt er iemand nieuw voor? Avatar 3?

Ja! Het gerucht gaat dat de voor een Oscar genomineerde Michelle Yeoh zich bij de cast zal voegen in een aankomend vervolg. Maar: geruchten dat Vin Diesel erin zit ze zijn blijkbaar niet nauwkeurig. Alle anderen die nog in leven zijn uit de vorige film zullen naar verwachting terugkeren. Zoe Saldana en Sam Worthington keren terug als Neytiri en Jake, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Kate Winslet en meer.

Afbeelding uit het artikel getiteld Everything We Know About James Cameron's Avatar Sequels:

Schermafbeelding:: Ateliers uit de 20e eeuw

Waar kan ik het origineel bekijken? Avatar:?

Je kunt natuurlijk een Blu-ray of dvd krijgen; het wordt ook gestreamd op Disney+.

Oosten: Avatar 2: Streamen?

Niet nu maar straks! De weg van het water zal op 28 maart beschikbaar zijn op VOD en digitaal op aanvraag in plaatsen zoals: Prime Video, Apple TV, Vudu en Movies Anywhere. Het zal ook naar Disney+ komen als onderdeel van de streamingbibliotheek, maar enige tijd na de officiële digitale release. Voor een lijst met alle extra’s die bij de film komen, hoofd hier.

Zal zijn: Avatar: Heb je een happy end?

Klinkt als een rare vraag, toch? Maar het blijkt, wij weten het antwoord. Disney’s Animal Kingdom themapark in Orlando, Florida beschikt over: Avatar: land En, in de canon van dit verhaal, zijn alle oorlogen tussen de mensen en de Na’vi voorbij en nu leven de mensen en de Na’vi in ​​vrede. Dus ja, dit verhaal zal een happy end hebben, wanneer het ook daadwerkelijk eindigt.


Wil je meer io9-nieuws? Ontdek wanneer u op de laatste moet wachten Wonder:, Star Wars:En: StarTrek: versies, en wat de toekomst biedt voor de DC-universum in film en tv.