NEW YORK – De controversiële opmerkingen van voormalig president Donald Trump over vrouwen op een ‘Access Hollywood’-tape zijn te horen in een civiele rechtszaak die voortvloeit uit de beweringen van een columnist dat hij haar in de jaren negentig heeft verkracht, zei een federale rechter vrijdag.

Rechter Lewis A. Kaplan zei dat advocaten van E. Jean Carroll kan opmerkingen van Trump in 2005 gebruiken om haar beweringen te ondersteunen dat ze door Trump is aangevallen in de kleedkamer van een chic warenhuis in Manhattan.

Ze klaagde Trump aan wegens laster nadat hij ontkende dat de verkrachting ooit had plaatsgevonden of dat hij de oude voormalige Elle-columnist kende nadat hij voor het eerst in een boek uit 2019 zijn ontmoeting met Trump eind 1995 of begin 1996 beschreef.

In de strip schept de voormalige president grafisch op over hoe beroemdheden vrouwen kunnen aanvallen.

“In dit geval zou een jury redelijkerwijs kunnen concluderen, zelfs op basis van de Access Hollywood-tape alleen, dat meneer Trump op de Access Hollywood-tape toegaf dat hij in het verleden inderdaad contact had gehad met de geslachtsdelen van vrouwen zonder hun toestemming, of dat hij had geprobeerd, ‘schreef Kaplan.

Volgende maand staat een proces gepland, maar de rechter moet nog zeggen of het ook haar smaadclaims zal omvatten of dat het alleen betrekking zal hebben op de aanklacht wegens verkrachting die ze in november indiende nadat de staat New York tijdelijk de wetten had gewijzigd om slachtoffers van verkrachting door volwassenen toe te laten om hun aanvallers aan te klagen, ook al vonden er tientallen jaren geleden aanslagen plaats.

Carroll beweert dat een toevallige vriendschappelijke ontmoeting tussen haar en Trump in een warenhuis in Manhattan gewelddadig werd toen de twee een kleedkamer binnenliepen om zogenaamd wat lingerie te passen die Trump voor een vriend wilde kopen. Ze beweert dat hij haar daar heeft verkracht.

De rechter zei ook dat hij juryleden zou toestaan ​​om getuigenissen te horen van twee vrouwen die Trump beschuldigden van seksueel wangedrag.

In een verklaring in oktober voor het komende proces verwierp Trump de beweringen van Carroll en zei: “Fysiek gezien is ze niet mijn type”, hoewel hij haar ten onrechte identificeerde als een van zijn ex-vrouwen toen hij een foto liet zien.

De advocaat van Carroll, Roberta Kaplan, confronteerde hem met de beweringen die twee dozijn andere vrouwen tegen hem hadden ingediend en vroeg of sommige waar waren.

“Ik zou zeggen. Ik bedoel, ik zie er geen. Ik bedoel, je hebt me niets laten zien”, antwoordde Trump volgens het transcript.

De Access Hollywood-tape werd onthuld enkele weken voordat Trump de presidentsverkiezingen van november 2016 won.

In de tape zegt hij dat hij soms, als hij mooie vrouwen ziet, ‘ik ze gewoon begin te kussen. Het is als een magneet. Gewoon kussen. Ik wacht niet eens. En hij voegde eraan toe: “Als je een ster bent, laten ze je het doen. Je kunt alles”, inclusief vrouwen tussen hun benen grijpen.

Naderhand bood hij een zeldzame verontschuldiging aan en zei dat de opmerkingen “gebabbel in de kleedkamer” waren, opgevangen met een hete microfoon.

In fragmenten uit zijn verklaring voor het proces van 25 april zei Trump dat het grotendeels waar is “de afgelopen miljoen jaar” dat beroemdheden vrouwen kunnen grijpen die ze aantrekkelijk vinden. “Helaas of gelukkig,” voegde hij eraan toe.

‘En jij beschouwt jezelf als een ster? vroeg Kaplan.

“Ik denk dat je dat kunt zeggen, ja,” antwoordde Trump.

Advocaten gaven niet meteen commentaar op de beslissing van de rechter.

Copyright © 2023 The Washington Times, LLC.