LONDEN, ENGELAND - APRIL 16: Sportscaster, Gary Lineker en experts Danny Murphy, Micah Richards en Alan Shearer reageren voorafgaand aan de halve finale van de Emirates FA Cup tussen Manchester City en Liverpool in het Wembley Stadium op 16 april 2022 in Londen, Engeland.  (Photo by Michael Regan - The FA/The FA via Getty Images)

De Match of the Day van vanavond is in chaos zonder presentatoren en de spelers kiezen er nu voor om geen interviews te geven (Foto: Getty)

Premier League-spelers en -manager zullen geen Match of the Day-interviews geven vanwege het besluit van de BBC om op te stappen Gary Lineker komt tussenbeide.

De show van zaterdag, die later op de avond wordt uitgezonden, zal geen presentatoren of experts hebben nadat Alan Shearer en Ian Wright vrijdag hun boycot van het programma met hoogtepunten van dit weekend aankondigden.

De massale staking, die er nu toe heeft geleid dat Alex Scott zich terugtrekt uit het hosten van Football Focus op zaterdagmiddag, werd ingegeven door de BBC die zei dat het had ‘besloten’ dat Lineker een pauze zou nemen van de presentatie van de show totdat er een ‘overeengekomen en duidelijk standpunt’ was over zijn gebruik van sociale media was bereikt.

Er staat nog steeds een zwaar gemonteerde show op het programma, maar zonder de gebruikelijke commentatoren, en er zullen geen interviews met Jurgen Klopp, Mohamed Salah en Graham Potter op het programma staan.

Een verklaring van de Professional Footballers ‘Association luidde: “We hebben vernomen dat spelers die betrokken zijn bij de wedstrijd van vandaag niet zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan interviews met Match of the Day.”

“De PFA sprak met leden die een collectief standpunt wilden innemen en hun steun wilden betuigen aan degenen die ervoor hebben gekozen deel uit te maken van het programma van vanavond.

“Tijdens deze gesprekken hebben we duidelijk gemaakt dat we als vakbond alle leden zouden steunen die mogelijk gevolgen ondervinden als ze ervoor kiezen hun uitzendverplichtingen niet na te komen.

BT Sport zal de eerste Premier League-wedstrijd van het weekend tussen Bournemouth en Liverpool uitzenden

BT Sport toont de eerste Premier League-wedstrijd van het weekend tussen Bournemouth en Liverpool (Foto: Getty)

“Het is een verstandige beslissing die ervoor zorgt dat spelers niet opnieuw op die positie worden geplaatst.”

Voormalige Engelse voetballers en MOTD-stamgasten, waaronder Alan Shearer en Ian Wright, kondigden vrijdag aan dat ze de show zouden boycotten uit solidariteit met Lineker.

Verschillende commentatoren op de show zeiden ook dat ze zouden terugtreden uit de show van zaterdag.

De BBC zei dat de show “zich zou concentreren op wedstrijdactie zonder studiopresentatie of expertise”, en zei dat het de positie van zijn presentatoren begreep.

Lineker, 62, verwarde onpartijdigheid op rij na het vergelijken van de taal die wordt gebruikt om een ​​nieuw overheidsbeleid inzake asielzoekers te lanceren met het Duitsland van de jaren dertig op Twitter.

De omroep zei dat het “besloten” had dat Lineker een pauze zou nemen van het presenteren van het programma met hoogtepunten totdat er een “overeengekomen en duidelijk standpunt” over zijn gebruik van sociale media was bereikt.

Richard Ayre, de voormalige redactionele beleidscontroller van de BBC, zei dat Lineker mogelijk zijn nieuwste MOTD heeft gepresenteerd.

Sprekend op BBC Breakfast zei hij: ‘Het is een onverzoenlijke positie, denk ik, tussen de richtlijnen van de BBC en Gary die, heel begrijpelijk, vindt dat hij het recht heeft als individu om je mening te uiten over welke kwestie dan ook. hoe politiek controversieel. misschien

“En de BBC heeft een andere mening, omdat de richtlijnen bepaalde regels bevatten voor mensen die prominente BBC-persoonlijkheden zijn, en ik denk niet dat ze het de komende maanden met elkaar zullen verzoenen.”

Hij voegde eraan toe: “Hij is geweldig en het zal erg verdrietig zijn als hij vertrekt, maar eerlijk gezegd is de BBC en haar reputatie groter en belangrijker dan enig individu, zelfs Gary.”

MEER: Voormalig BBC-baas zegt dat het netwerk ‘zijn eigen geloofwaardigheid ondermijnt’ met Gary Lineker Row door ‘te buigen voor druk van de overheid’

MEER: Ian Wright zweert te stoppen met de BBC als Gary Lineker wordt ontslagen: ‘Ik ben weg, ik ben weg’

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter En instagram.