De Carolina Panthers zijn er.

De Panthers ruilden om de nr. 1 algemene ontwerpkeuze van de Chicago Bears te verwerven in ruil voor de nr. 9 en nr. 1 van de Chicago Bears. 61 totale keuzes in 2023, een eerste ronde in 2024, een tweede ronde in 2025 en sterontvanger DJ Moore, zeiden twee mensen met kennis van de deal vrijdag.

De mensen spraken met The Associated Press op voorwaarde van anonimiteit omdat de transactie niet was aangekondigd. De deal zal naar verwachting woensdag worden aangekondigd, wanneer de ondertekeningsperiode van de NFL voor gratis bureaus begint.

De verhuizing geeft de Panthers een potentiële franchise quarterback – het soort speler waar het team al jaren naar op zoek is – hoewel het onduidelijk is welke QB Carolina de voorkeur geeft. De Bears zetten zich in voor Justin Fields als quarterback en dat gaf hen een hefboom om in te ruilen.

Carolina heeft de keuze uit Bryce Young uit Alabama, CJ Stroud uit Ohio State, Will Levis uit Kentucky of Anthony Richardson uit Florida. De Panthers overwegen maximaal drie quarterbacks, zei een van de mensen die bekend zijn met de deal.

De Panthers hadden misschien niet de QB gekregen die ze wilden als ze op nummer 1 waren gebleven. 9.

“Je gaat elke man halen die je wilt, weet je”, vertelde de algemeen directeur van Panthers, Scott Fitterer, vorige week aan de scoutinggroep over de mogelijkheid om te ruilen voor een quarterback. “Als je een veroordeling hebt voor een man, ga je hem pakken. Zo simpel is het. Als je het niet weet en je gaat al deze middelen geven om naar boven te gaan en het te pakken te krijgen, dan ben je je team kwetsen. Lange termijn. Je kunt maar beter gelijk hebben. Je kunt maar beter overtuiging hebben als je vooruitgang wilt boeken. Als je dat doet, doe je er helemaal aan mee.

Panters op zoek naar franchise QB

De Panthers zijn op zoek naar stabiliteit als quarterback sinds David Tepper het team in 2018 kocht.

Ze probeerden verschillende starters – waaronder Baker Mayfield, Sam Darnold, Teddy Bridgewater en haalden zelfs Cam Newton terug voor een tweede stint. Maar geen van die opties werkte en Carolina heeft de play-offs sinds 2017 niet meer gehaald.

Het is de eerste keer dat de Panthers de nummer 1 keuze hebben sinds 2011, toen ze Newton opstelden. Hij was de MVP van de competitie in 2015, toen hij Carolina naar zijn tweede Super Bowl-optreden leidde.

De Panthers besloten geen bod te doen op de vrije agent Derek Carr in een poging een quarterback in de draft te selecteren. Carr kreeg een vierjarige deal van $ 150 miljoen met divisierivaal New Orleans Saints. De Panthers wilden niet zoveel investeren in een veteraan.

Fitterer heeft in het verleden vaak gezegd dat hij het een goed idee vindt om een ​​QB op te stellen, omdat het meer flexibiliteit op het gebied van salarislimieten mogelijk maakt.

De enige quarterbacks die momenteel op het Panthers-roster staan, zijn Matt Corral en Jacob Eason, de derde ronde van vorig jaar, die actie in één wedstrijd als een noodback-up zagen. Darnold en PJ Walker, die vorig jaar allebei bij QB begonnen, worden free agents.

New Panthers-coach Frank Reich vertelde The Associated Press in februari dat het vinden van stabiliteit bij quarterback “een groot probleem” was.

“Het gaat erom samen te komen met Scott en meneer Tepper en echt een plan te hebben, wat we zullen doen. We zijn er al over begonnen te praten,” zei Reich. “Maar dan gaat het om de uitvoering van het plan. Ik kijk dus uit naar het proces.”

Moore geeft de Bears een solide ontvanger om te combineren met Fields, die geen betrouwbare opties op het veld had, maar vertrouwde op zijn benen en speelvaardigheid in een opwindend tweede seizoen. Fields haastte zich naar 1.143 yards en de Bears voerden de competitie aan in haasten, maar eindigden onderaan in het passeren.

Moore werd door de Bears als een vaste waarde beschouwd, zei een van de mensen die bekend waren met de deal. Zonder hem was de deal niet tot stand gekomen, zei de persoon.

Moore is de belangrijkste ontvanger van Carolina sinds de Panthers hem in de eerste ronde in 2018 hebben opgesteld. Hij ving 364 passes voor 5.201 yards met 21 touchdowns in vijf seizoenen.

De Panthers wilden de deal afronden vóór de vrije dienst, omdat ze wilden weten met welke salarislimiet ze zouden moeten werken. Door Moore te verhandelen, maken de Panthers $ 10 miljoen vrij onder de limiet.

Het vertrek van Moore laat de Panthers achter met een gapend gat bij brede ontvanger, maar het team heeft nog steeds een hoge keuze in de tweede ronde (nr. 39 algemeen) en zou die positie ook in free agency kunnen invullen. Terrace Marshall, een voormalige tweede ronde keuze, is de best overgebleven ontvanger van Carolina. Hij had vorig seizoen 28 ontvangsten voor 490 yards en een touchdown.