Meta Platforms Inc. zei dat het strategische alternatieven aan het onderzoeken was voor klantenservicebedrijf Kustomer.

Meta Platforms Inc. zei dat het strategische alternatieven aan het onderzoeken was voor klantenservicebedrijf Kustomer. | fotocredit: Reuters

Meta Platforms Inc. zei vrijdag dat het strategische alternatieven aan het onderzoeken was voor klantenservicebedrijf Kustomer dat het kocht in een proces dat vorig jaar eindigde.

“We onderzoeken momenteel strategische alternatieven voor Kustomer en zullen de producten en klanten van Kustomer tijdens dit proces blijven ondersteunen”, zei de Facebook-eigenaar in een verklaring per e-mail aan Reuters, zonder verdere details over alternatieven te geven.

The Wall Street Journal, die het nieuws vrijdag voor het eerst rapporteerde, zei dat Meta van plan is Kustomer af te stoten omdat het zich wil heroriënteren op zijn kernactiviteiten, daarbij verwijzend naar het bedrijf en mensen die bekend zijn met de geplande deal.

Kustomer verkoopt CRM-software waarmee bedrijven met consumenten kunnen communiceren via telefoon, e-mail, sms, WhatsApp, Instagram en andere kanalen. Tijdens de COVID-19-pandemie was het gebruik ervan toegenomen.

(Abonneer u voor het laatste technische nieuws van de dag op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief)

Meta nam de beslissing om zich te concentreren op zijn snelst groeiende zakelijke messaging-aanbod, inclusief de mogelijkheid om inkomsten te genereren met WhatsApp in het licht van de “efficiëntie-inspanningen” van het bedrijf.