De ploeg van Graham Potter had een zeldzaam gevoel van vertrouwen voor de wedstrijd, na overwinningen op Leeds en Borussia Dortmund, en begon positief.

De geweldige volley van Ben Chilwell achtervolgde zijn voormalige ploeg, en hoewel Patson Daka Leicester op gelijke hoogte bracht met een indrukwekkende slag van zichzelf, herstelde Kai Havertz de leiding met de laatste trap van de helft na een geweldige assist van Enzo Fernandez.

De wedstrijd bleef hangen in de laatste 15 minuten, maar aanvoerder Mateo Kovacic bezegelde de overwinning, Chelsea’s derde van de week, om Chelsea’s aanzienlijke herstel in vorm voort te zetten, met de late rode kaart van Wout Faes als afsluiting van een ellendige middag voor de vossen.

Leicester had het geluk niet te worden gereduceerd tot 10 man in de eerste minuten toen Ricardo Pereira Joao Felix betrapte met een akelige uitdaging, maar de scheidsrechter faalde om een ​​kaart te tonen en de VAR vond het niet nodig om ‘in te grijpen’.

De bezoekers waren de beste en kregen al vroeg hun beloning, met een ongelooflijk impopulair doelpunt bij de King Power. Kalidou Koulibaly leverde fantastisch werk door een voorzet in het strafschopgebied te tillen, en Chilwell was daar bij de tweede paal om een ​​lage volley te sturen. voorbij Danny Ward.

Joao Felix maakte er toen bijna twee, zijn afbuigpoging kaatste tegen de paal, voordat Kiernan Dewsbury-Hall zelf het houtwerk raakte toen zijn afbuigpoging de lat raakte.

De Foxes maakten vanuit het niets gelijk toen Felix de bal net buiten zijn eigen gebied verloor en Daka, met wat leek op zijn eerste aanraking van de wedstrijd, een doelpunt in de benedenhoek scoorde.

Chelsea nam echter de leiding bij de rust en scoorde seconden voor rust. Het was ook een speciaal doelpunt, waarbij Enzo Fernandez een bal over de verdediging gooide en Havertz hem voor het eerst over Ward tilde om opmars te herstellen.

De tweede helft was minder bewogen, al waren er nog kansen voor beiden. Conor Gallagher loste een schot langs zijn eigen lijn om de bezoekers op voorsprong te houden, voordat Havertz een tweede deel van de wedstrijd werd ontzegd door een uitstekende redding van Ward.

Dewsbury-Hall had gelijk moeten maken toen de bal op hem viel met Kepa Arrizabalaga uit positie, maar de middenvelder miste zijn poging toen Mykhailo Mudryk op zes meter afstand dacht dat hij zijn eerste doelpunt had gemaakt bij Chelsea, degene die de overwinning zou hebben bezegeld, aangezien ze rende weg om te vieren, niet op de hoogte van de buitenspelvlag.

De derde kwam echter voor de bezoekers, toen Mudryk de bal door het midden schoot en Kovacic met een volley in de achterkant van het net schoot om het resultaat buiten kijf te zetten. Tijdens het boeken stortte hij zich op een totaal onnodige uitdaging en kreeg terecht een tweede gele kaart.