Als je de tennisliefhebbers benadert die de kans hebben om de planeet te bezoeken om te helpen bij verschillende toernooien en hen vraagt ​​welk van deze toernooien hun favoriet is, zal het antwoord je waarschijnlijk verbazen. Als je zeker weet dat je Wimbledon of Roland-Garros niet kent, vermelden ook Indian Wells, site van BNP Paribas Open, eerste toernooi Masters 1000 van het seizoen.

• Ofwel: Tennis: Russen en Wit-Russen spelen op Wimbledon

Après tout, Indian Wells, c’est la Californie – avec pas moins de 500 palmiers sur le site –, la tranquillité, le soleil. Le tournoi se kwalificeert d’ailleurs de ” tennis paradijs (het tennisparadijs) »…

Als een Québécois, geboren in Charlesbourg, de chef-kok van de regie van de marketing van Tournoi, weet niet wat de wedstrijden van de hoofdrolspelers zijn tussen de mannen en de vrouwen die de kooplieden betwisten.

Deze baan, c’est un rêve devenu realalité pour Philippe Dore, qui baigne dans le monde de la petite balle jaune depuis sa jeunesse.

Adolescent, M. Dore beoefent tennis bij Club Advantage de Québec. Als je gepassioneerd talent hebt, krijg je een studiebeurs aan de Universiteit van Florida du Nord, of je gaat verder op een hoog niveau.

pas zoon premier maar

« Le but n’a jamais été de passer chez les pros, raconte en entrevue au logboek l’homme de 51 ans. Amerikaanse universiteiten, in de tijd, er is geen doorgang voor alle beroepsgroepen. Het is het meest populair in de volgende jaren, met Cameron Norrie of Danielle Collins. »

Als je vaak naar de universiteit gaat, weet dan dat je een diploma moet halen dat Philippe Dore heeft verkregen.

“J’admirais les plus vieux qui avaient la chance d’aller étudier aux États-Unis et qui pouvaine par le fait même jouer au tennis”, pointe-t-il.

Retour à ses amours

Le passionné a finalement fait d’une pierre deux coups. Zijn diploma statistiek bracht hem op een post bij de ATP, die hij enkele jaren bekleedde (voir autre texte ci-bas).

Après een korte passage over de serie NASCAR, M. Dore, twee jaar geleden een werk van een man. Parmi ses clients trouvaite le tournoi d’Indian Wells.

Portant bien geïnstalleerd in Florida, Philippe Dore n’a pas hésité longtemps quand l’organisation lui demandé de traverser le continent pour occuper un poste chez elle, il ya six ans. Ik heb geaccepteerd dat ik blij ben met mijn liefdespremières.

“Le paradis, en effet”

Comme chef de la direction marketing, le Québécois is verantwoordelijk voor het feit dat hij qui touche ce que l’on appelle “l’expérience client” is.

“Je bent bezig met de brillen van het land, de digitale producten, de website van de site, de mobiele applicatie, de publiciteit, de media”, eenmalig.

En wat betreft het gesprek van de tournoi, M. Dore le fait avec passion. Il vante le site “incroyable”, ses nieuwe stades, la qualité de la nourriture, le temps sec et ensoleille. De toeschouwers die de kenners kennen, weten wat de nabijheid van de joueurs is, met name in de toegang, nota-t-il.


Leylah Fernandez (au center) publiceerde een week later op Twitter een foto van haar op het centrale plein, waaronder ze schreef:

Foto tirée du compte Twitter @leylahfernandez

Leylah Fernandez (au center) publiceerde een week later op Twitter een foto van haar op het centrum van de tour, waaronder ze schreef: “Le paradis du tennis, en effet”.

Il ajoute que les joueurs “y sont relax”. Bien sûr, de directeur van een parti pris. Meer over dit probleem en meer: ​​het grootste deel van de tennisfans kan niet wachten om het akkoord te sluiten. De atleten ook. Deze week deelde Leylah Fernandez een foto van zichzelf op Instagram, waarop ze schreef: “Le paradis du tennis, en effet”.

“Bonjour, ik ben Roger”

Philippe Dore is n’est pas verantwoordelijk du service aux joueurs, mais est quand même appelé à en côtoyer et à interagir avec eux parfois. En ja, het is een bekend merk van een zekere Roger Federer en Rafael Nadal. “Deux heren”, dit-il.

“J’aime toujours les rencontrer”, benadrukt M. Dore. Je ne suis pas bepaalde qu’ils se souviennent qui je suis, mais ils font comme si c’était le cas ! Ze zijn ongelooflijk. »

“De eerste keer dat ik Federer ontmoette, renchérit-il, je me suis prêtente en français et il m’répond: “Bonjour, je suis Roger.” Comme si je ne le savais pas. il fait ça… Je n’espérais pas que le tennis allait m’emmener là. Le tennis, c’est une grosse part de ma vie. Donc oui, c’est un peu un job de rêve pour moi “, sourit -il.

Het heeft bijgedragen aan de automatisering van data

Voordat Philippe Dore zich in het domein van tennis stortte, was hij aanvankelijk ambtenaar bij de Canadese regering. Het is een belangrijke realiteit die niet voor lui kan worden gebruikt.

Als het om een ​​gelegenheid gaat, is het de taak van de travailler voor de ATP, le Québécois een postulé. Et il a eu l’emploi.

Verantwoordelijk voor classificaties

Au départ, in uw omgeving 25 jaar oud, M. Dore œuvrait dans le département des statistics et des bases de données.

” C’est moi qui faisais les classificaties chaque semaine, explique-t-il. Ik verzamel de resultaten van alle toernooien ter wereld. »

De herentennisbond beschikte toen nog niet over een geautomatiseerd systeem om wekelijks haar ranglijst bij te werken, wat niet de meest eenvoudige sportprofessional is.

« In de epoque, il y avait encore beaucoup de données manuales. Onderhoud, l’arbitre a une tablette à sa chaise. C’était mon projet de faire le logiciel pour que les données partent of sa chaise grâce à un réseau sans file et se rendent à l’ATP. Je bent klaar voor de WTA. »

“fait saillant” van een carrière

Als u meer wilt weten, kunt u gebruik maken van de twee belangrijkste entiteiten van tennisprofessionals.

Alors même s’il bezetten aujourd’hui een emploi de rêve sur un site de rêve, Philippe Dore blijft bijzonder trots op zijn prestaties.

“C’est un peu le fait saillant de ma carrière!” »lance-t-il.